Boekenweek: Renee van Bavel zingt en speelt

Van maart 12, 2016 14:00 tot maart 12, 2016 16:00 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Renee van Bavel
De van oorsprong Brabantse artieste Renee van Bavel woont sinds drie jaar in Berlijn. Renee zingt en schrijft over de dingen die ze om zich heen ziet in de wereld. Sinds een paar jaar doet ze dat vanuit Berlijn. Vanmiddag zingt ze en vertelt ze over wat ze daar ziet t.g.v. de Boekenweek die dit keer Duitsland als thema heeft.

Ze vraagt zich af hoe het is om op te groeien met een muur aan het einde van je straat? speelt een ode aan een vergane Ballsaal, bezingt de Duitse wouden, maar staat ook stil bij het gedeelde verleden, over wat ze mist aan Nederland en bij de vluchtelingencrisis.
Renee wordt begeleid door (eveneens van oorsprong Brabander en tegenwoordig in Berlijn wonende) drummer Rogier de Nijs.

Deze middag zullen ze drie keer optreden, om 14.00 uur, 14.45 en 15.30 uur. Toegang is vrij.

Renee is al jaren een vertrouwd gezicht in theaters, concertzalen en op festivals. Sinds 2002 tourt ze met haar eigen repertoire, solo aan de vleugel, door Nederland en België. In 2010 begon ze met het vertalen van haar werk en het schrijven in het Duits. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en tourt ze met haar Duitstalige repertoire ook succesvol door Duitsland en Oostenrijk. Ze speelde onder meer op Theaterfestival Boulevard, Gentse Feesten en het Sprüdel Festival in Oostenrijk. Ze was te gast bij Thé Lau en The Scene in het Sportpaleis in Antwerpen, ze stond in de Grüner Salon in Berlijn en onlangs in Het Concertgebouw in Amsterdam.

De pers schreef over haar: “Wanneer het de liefde betreft, weet Renee van Bavel de nuances met een verfijnde woordkeuze en in ragfijne composities te duiden. Wanneer het thema’s als oorlog en vluchten betreft brengt zij ‘lang geleden’ en ‘ver van mijn bed’ naar ‘dichtbij’. Renee van Bavel raakt”.

2016-03-12 14:00:00
2016-03-12 16:00:00