Lieve Joris - De poorten van Damascus

Lieve Joris - De poorten van Damascus

Van mei 12, 2017 20:00 tot mei 12, 2017 22:00 Zet in je agenda

Perron 3 Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen, Nederland

Labels: Literatuur, Reizen

Naar de kaartverkoop

Reizen - Lezing van schrijfster Lieve Joris over De poorten van Damascus

“Lieve Joris; één van de beste journalisten ter wereld” (Libération)

Lieve Joris heeft al heel wat reisverhalen op haar naam staan over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika, waarvan er ook een aantal zijn bekroond met prijzen. Veel van haar werk gaat over Afrika, zoals Mali blues en Terug naar Congo. Maar ook de Arabische wereld oefent grote aantrekkingskracht op haar uit. Een bekend voorbeeld is haar boek 'De poorten van Damascus'.

Vlak na de Eerste Golfoorlog, woonde Lieve Joris een half jaar in een volkswijk in Damascus en deelde er het leven van haar vriendin Hala. Nadat haar man Ahmed om politieke redenen in de gevangenis belandde, maakte Hala kennis met de grimmige wetten van het Assad-regime.
In haar boek schetst Lieve het leven van een jonge, goed opgeleide Syrische vrouw, de relaties met haar dochter, de (uitgebreide) familie, de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen en buiten de familie, het sociale leven, de invloed van de Islam, de zware politieke repressie en de effecten die dat heeft op de maatschappij en haar leven. De huidige tijd laat zien dat de dilemma’s en thema’s die Lieve in haar boek schetst nog altijd aan de orde van de dag zijn.

Nieuwsgierig geworden? Ontmoet Lieve Joris op 12 mei in Perron 3.

Boeken van Lieve Joris

 


2017-05-12 20:00:00
2017-05-12 22:00:00