Connie Palmen in Schrijvers on Stage (UITVERKOCHT)

Connie Palmen in Schrijvers on Stage (UITVERKOCHT)

Van maart 29, 2017 20:00 tot maart 29, 2017 22:00 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Naar de kaartverkoop

Schrijvers on Stage- Connie Palmen

Connie Palmen - winnares van de Libris Literatuurprijs - vertelt over haar boek Jij zegt het.  Jan Willard interviewt deze avond Connie Palmen. Willard is neerlandicus en eerder heeft hij schrijvers als Thomas Rosenboom, Willem van Toorn, Annejet van der Zijl, Jan Siebelink, Charlotte Mutsaers, K. Schippers en Tjitske Jansen geïnterviewd.

Jij zegt het is een aangrijpende, meeslepend roman over de liefde en de dood; over een liefde die zo groot is dat het pijnlijk wordt… Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt met de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst.

Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Connie Palmen in het boek de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen.
“De grote kracht van Connie Palmen in het goed geschreven Jij zegt het, is dat je eigenlijk meteen wordt ingepalmd door de stem van Ted Hughes. Je vergeet dat het niet zijn stem is, maar die van de schrijfster. Dan heb je als romancier je werk gedaan. Klasse.”
– Maarten Moll, Het Parool

Voorafgaand aan het bezoek van Connie Palmen is er een literaire kring die in een drietal bijeenkomsten de gedichten van Ted Hughes, Sylvia Plath en het boek Jij zegt het zal bespreken. Het is mogelijk om per avond deel te nemen. Kijk in de agenda

 


2017-03-29 20:00:00
2017-03-29 22:00:00