StandUpProf: Martin Enserink, wetenschapsjournalist

StandUpProf: Martin Enserink, wetenschapsjournalist

Van september 28, 2017 20:15 tot september 28, 2017 21:45 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Naar de kaartverkoop

Wetenschapsjournalist Martin Enserink : De journalist en de wetenschapper.

Martin Enserink is wetenschapsjournalist. Een vak apart. Wetenschapsjournalisten brengen bijna dagelijks verhalen over de meest uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen. Maar volgen zij de wetenschap wel kritisch genoeg? Draagt deze enorme stroom aan verhalen wel bij aan begrip of stichten zij vooral verwarring? Martin Enserink over wetenschapsjournalistiek in het Trump-tijdperk.

Martin Enserink is wetenschapsjournalist en redacteur voor Science. Hij is gespecialiseerd in infectieziekten, mondiale gezondheidsvraagstukken en wetenschapsbeleid en heeft verslag gedaan van West-Nijl, SARS, influenza, Ebola en vele andere ziekten. 

Over StandUpProf

De StandUpProf brengt mensen en wetenschap bij elkaar en wil zo mensen inspireren in hun dagelijks leven, studie en werk.. Waar zijn topwetenschappers anno nú mee bezig? Je kan het ze vanaf september zelf vragen in de Bibliotheek Den Bosch, dan starten we met het wetenschapscafé StandUpProf! 

Elke maand nodigen we onderzoekers uit: wetenschappers die vertellen over hún passie, de vragen én de antwoorden die ze zoeken. Ooit al eens hoogleraar het hemd van het lijf gevraagd? Vanzelfsprekend kan je vragen stellen, in gesprek gaan, kennis opdoen, opinie vormen, discussiëren met wetenschappers en bezoekers. Bij StandUpProf kan het.

Toegangskaarten € 5,00 / € 7,50 (inclusief consumptie)


2017-09-28 20:15:00
2017-09-28 21:45:00