Leesgroep Jeugdliteratuur

StadsBiEB Rosmalen Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen, The Netherlands

Naar de kaartverkoop

Leesgroep jeugdliteratuur
Praten over hedendaagse kinderboeken - voor leerkrachten en volwassen

Leerkrachten en liefhebbers van jeugdliteratuur opgelet! Wil je jouw kennis van jeugdliteratuur opvijzelen? Of vind je het leuk om met elkaar over hedendaagse kinderboeken te praten? Dan is deze leesgroep echt iets voor jou. Met elkaar praten over verhalen geeft verdieping, leesplezier en inspiratie voor jezelf én voor op school of met je eigen kinderen thuis.

Voorafgaand aan de bijeenkomst leest iedereen hetzelfde jeugdboek, tijdens de bijeenkomsten gaan we op een speelse en afwisselende manier met elkaar in gesprek over het verhaal. Dit doen we onder andere op basis van het gedachtegoed van Aidan Chambers. In grote lijnen gaat het bij Aidan Chambers om je eigen leesbeleving. Zo zegt hij: “Praten over wat je hebt gelezen is wezenlijk, omdat we pas weten wat we denken als we het onszelf horen zeggen”.

In de leesgroep lezen we boeken voor verschillende leeftijdscategorieën (tussen 4 en 12 jaar). Over het algemeen zijn dit recente titels. De boeken die we lezen, kun je zelf kopen of uiteraard lenen bij de bibliotheek. Op 2 november bespreken we Lampje van Annet Schaap. De tweede titel volgt na aanmelding. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je de boeken voorafgaand aan de bijeenkomst hebt gelezen.

Marianne Mulder begeleidt de leesgroep. Ze is naast teamleider van de jeugdbieb van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en omstreken ook als zelfstandige werkzaam en verzorgt leesgroepen samen met de Kinderboekwinkel in Nijmegen.

Graag aanmelden voor 10 oktober via www. bibliotheekdenbosch.nl.

Op 2 november praten we in ieder geval over het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap.

2 november, 18 januari, 29 maart, 7 juni| stadsBiEB Rosmalen | 19.30 – 21.00 uur | € 25 (voor 4 bijeenkomsten inclusief koffie/thee).

Evenementen herhalingen

2018-03-29 19:30:00