Inloopochtend baby's en peuters

Van januari 26, 2018 10:00 tot januari 26, 2018 11:30 Zet in je agenda

Bibliotheek Boxtel Burgakker 4, 5281 CH Boxtel, Nederland

Geplaatst door Caroline Boogaard

Inloopochtend voor baby's en peuters met voorlezen

Elke vrijdagochtend ben je als ouder of opa/oma samen met je (klein)kind (tot 4 jaar) van harte welkom in bibliotheek boxtel. Je kunt er andere (groot)ouders ontmoeten en je kindje kan luisteren naar een verhaaltje of een liedje. Van 10.00 - 10.45 uur wordt er voorgelezen. Vier keer per jaar staat er een thema centraal. Er is gratis koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

Goed voor de taalontwikkeling

Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder een goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen, blijkt uit onderzoek. Kortom: van lezen groei je!

BoekStart
Al sinds 2010 kun je met je baby of peuter terecht in de bibliotheek. Het programma BoekStart laat jonge ouders ontdekken hoe leuk en leerzaam het lezen van boekjes is, samen met je baby. Baby’s die al van kleins af aan met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van.

BoekStart-koffertje
BoekStart is een leesbevorderingsprogramma georganiseerd door bibliotheken, gemeenten en consultatiebureaus. Tegen inlevering van de BoekStart-bon ontvangen jonge ouders in de bibliotheek een gratis BoekStart koffertje met daarin een babyboekje en een cd met kinderliedjes.

Evenementen herhalingen

2018-01-26 10:00:00