Playful Arts Festival: Bodies in Urban Spaces

Van juni 16, 2018 12:00 tot juni 16, 2018 17:00 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Op 16 juni vindt tijdens het Playful Arts Festival de unieke performance ‘Bodies in Urban Spaces’ van Cie. W. Dorner plaats. De performance start om 12.00 en om 16.00 bij de ingang van Bibliotheek Den Bosch en eindigt op de Tramkade. De performance duurt een uur.

In de bibliotheek kan je om 14.00 uur luisteren naar Esther Steinkogler, de choreograaf van Cie. W. Dorner, zij geeft deze middag een artist talk over het project Bodies in Urban Spaces en haar ervaringen met het werken met deelnemers van verschillende nationaliteiten in verschillende landen.

Over bodies in Urban Spaces
Het wereldberoemde Cie. W. Dorner, bekend om zijn performances "bodies in urban spaces", heeft al meer dan 80 steden in een podium doen veranderden. Van New York tot Helsinki, van Berlijn tot Zuid-Korea. En nu is ‘s-Hertogenbosch aan de beurt, tijdens het Playful Arts Festival!

De straten vormen een parcour waarin menselijke lichamen de architectuur van de stad accentueren of juist doorbreken. Het nodigt bezoekers uit om de stad met nieuwe ogen waar te nemen en te ontdekken. Muurtjes, verkeersborden, smalle portieken, de performers weten zich overal tussen te wurmen en aan vast te klampen. Met hun kleurrijke outfits brengen ze kleurloze bebouwing tot leven.

De performers zijn allen van verschillende nationaliteiten en hebben een week met elkaar gewerkt in aanloop van de performance. Lichaamstaal vormt de universele taal die hen verbindt.

16 juni | Bibliotheek 's-Hertogenbosch | 12.00 - 13.00 uur en 16.00 – 17.00 uur | gratis

In samenwerking met het Playful Arts Festival en Het Bossche Taalnetwerk willen we de missie van de bibliotheek, ‘meedoen’ en ‘meemaken’, voor het voetlicht brengen en de performers de mogelijkheid geven elkaar op speelse en inhoudelijke wijze te ontmoeten. Daarin wordt lichaamstaal ingezet om de functie van taal en interactie in de publieke ruimte te bespreken. Het Playful Arts Festival dat 15 en 16 juni 2018 plaatsvindt is onderscheidend in de speelse, actieve benadering van kunstervaringen voor een zo breed mogelijk publiek. Het festival maakt connecties tussen immersieve performing arts, games en beeldende kunst waarbij play en sociale interactie de rode draad vormen. Met het festival wordt de waarde en esthetiek van intermenselijke relaties en de persoonlijke betekenis die dat heeft voor de deelnemer onderzocht.

Bekijk hier de flyer

Project geïnitieerd door: Bibliotheek Den Bosch en Playful Arts Festival (Wave of Tomorrow en zo-ii)

Partners: Muzerije en Het Bossche Taalnetwerk

Mogelijk gemaakt door: Gemeente ’s-Hertogenbosch, Hermes Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds