Eric Leltz: Drieluik Ondernemen in de nieuwe tijd

Van januari 11, 2017 20:00 tot januari 11, 2017 22:00 Zet in je agenda

De Bovenkamer Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, Nederland

"Ondernemen in de nieuwe tijd" door Eric Leltz

Programma voor (toekomstige) ondernemers georganiseerd door de bibliotheek van 's-Hertogenbosch

Drieluik op 11 januari 2017, 18 januari 2017 en 25 januari 2017. De onderdelen kunnen ook los worden gevolgd.

11 januari 2017: Ondernemen in een veranderende wereld

We staan op een kruispunt. De samenleving is na diverse crises onder invloed van de 3i's:
• Individualisering
• Internationalisering
• Informatisering

Welke kansen en bedreigingen voor de ondernemer brengt dit met zich mee?

Doelgroep: Voor de (toekomstige) ondernemer en een ieder die belangstelling heeft voor de veranderingen in de samenleving.

Rotmans, J. Nederland kantelt 2014 Aeneas
Hart, W. Verdraaide organisaties 2015 Vakmedianet
Ardon, A. Ontketen vernieuwing 2015 Business Contact
Braun, D. Kramer, J. De corporate tribe 2015 Vakmedianet

18 januari 2017: Ondernemerschap, is dat wel wat voor mij?

Zoektocht naar sterke en minder sterke punten van de deelnemer en deze punten spiegelen aan de gewenste vaardigheden van een ondernemer. Wat betekent dit? Wat moet worden gedaan om de verschillen te overbruggen?
Aan het eind van de bijeenkomst kan de deelnemer de vraag uit de titel beantwoorden.

Doelgroep: iedereen met belangstelling voor het ondernemerschap.

Boeken:
Starren, H. Et al. Think like a manager, don't act like one, 2016 Bis Publishers
Geenen, MJ. Reflecteren 2010 Coutinho
IJsseling, G. Persoonlijke ontwikkeling 2015 Scriptum
Dufner, M. Ontdek je scheppende kracht, 2006 Ten Have

25 januari 2017: Van idee naar uitvoering

Ja, ik wil ondernemer worden! Maar nu, wat moet ik daarvoor doen? Welk idee past bij mij? En waar heeft de omgeving behoefte aan? Is het idee haalbaar? En hoe kan ik er geld mee verdienen? Allemaal vragen die we op deze avond gaan beantwoorden.

Doelgroep: (toekomstige) ondernemers

Hoogveld, M. Agile managen 2016 van Duuren management
Loo, H van der Vaart maken 2014 van Duuren management
Smith, K. Wreck this journal 2010 Spectrum
Parker, G. Het kleine boek van de creativiteit 2015 Querido

Eric Leltz
Is docent verandermanagement aan de Hogeschool Utrecht. Begeleidt veelal jonge ondernemers bij het vormgeven van ideeën, opstellen ondernemingsplannen, acquisitie en financiën. Hij houdt een blog bij over transitie en ondernemen. In het voorjaar 2017 verschijnt zijn boek 'Organisaties in transitie'.

www.ericleltz.nl
@ericleltz