VPRO Tegenlicht Meet Up: All in the Game

VPRO Tegenlicht Meet Up: All in the Game

Van april 24, 2017 19:30 tot april 24, 2017 22:00 Zet in je agenda

VPRO TEGENLICHT: ALL IN THE GAME
Welkom in de toekomst. De game industrie is de creatieve meltingpot van deze eeuw. Dit is wat je kan verwachten.

Met een budget van tientallen miljoenen werkten 240 mensen in Amsterdam vijf jaar lang aan een nieuwe, schier oneindige wereld. De game Horizon Zero Dawn oogst sinds de wereldwijde release begin maart alom lovende kritieken. Het spel, waarvan in een maand 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Nederland: Guerilla Games. Achter de schermen volgt Tegenlicht de zenuwslopende eindsprint van een meesterzet in het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw en verkennen 'hun wereld'.

Guerilla Games heeft de basis gelegd voor een nieuwe reeks ‘open wereld games’: praktisch oneindig bereisbare werelden. De Game-industrie trekt met deze krachttoeren de grootste creatieve talenten van deze tijd aan. De verbeeldingskracht van een nieuwe garde van scheppers krijgt alle ruimte: ze vormen duizelingwekkende virtuele werelden waarin de speler tot in de kleinste details een nieuwe wereld kan verkennen. Hoe werkt de aantrekkingskracht van de oneindigheid die ze in hun wereld weten te suggereren? Is die wereld van ons, die echt wereld, nog wel zo interessant?

GASTEN - onder meer Ivo van Dijk, directeur Basecamp Games, hét Bossche game-bedrijf dat actief is op diverse vormen van computergames, reallifegames, virtual reality en gamification projecten.

Programma en aanmelden bij RUW


2017-04-24 19:30:00
2017-04-24 22:00:00