Wat woorden voor Vincent van Gogh - Jolande van Lith = UITVERKOCHT

Wat woorden voor Vincent van Gogh - Jolande van Lith = UITVERKOCHT

Van mei 19, 2017 20:00 tot mei 19, 2017 21:30 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Labels: theater, Poëzie

Naar de kaartverkoop

Wat woorden voor Vincent van Gogh - Een avond vol Poëzie & Performance

Niet de meester zelf, maar zijn liefhebbers staan centraal in de dichtbundel “Wat woorden voor Vincent van Gogh”, die kunstenaar Jolande van Lith schreef. Op vrijdagavond 19 mei vormt stadsBiEB Centrum het decor voor een avondvullend programma rondom Van Gogh en geeft Van Lith een preview van haar dichtbundel. Ook kunnen bezoekers luisteren naar voordrachten uit gerelateerd werk van andere dichters en speelt actrice Bruni Heinke de indringende voorstelling Het liefje van Vincent van Gogh, waar zij in de huid kruipt van Margot Begemann.

Poëzie & Performance
Voor de avond in de bieb op 19 mei nodigde Van Lith dichters uit om voor te dragen uit gerelateerd werk. De poëzie wordt naast Van Lith zelf verzorgd door Angela V., Nanna Dillen, Emiel Bootsma, Kees van Meel, Hans F. Marijnissen, Matti Goedegebuur en Ruud Broekhuizen. Bruni Heinke speelt deze avond Margot Begemann in de voorstelling Het liefje van Vincent van Gogh. In deze monoloog blikt Margot terug op haar leven. Het is 1906, ze heeft gehoord dat Van Gogh enige bekendheid gaat krijgen en dat zijn schilderijen worden verkocht. Ze spreekt over de andere liefjes van de kunstenaar, en vooral over haar eigen tumultueuze verhouding met hem, die het uiteindelijk niet redt. In deze voorstelling komen alle gedachten en gevoelens uit die tijd weer naar boven, maar ook hoe anders hun levens hadden kunnen verlopen als de relatie met Van Gogh wel een kans had gekregen.

Fascinatie voor Van Gogh en Adriaans
De dichtbundel Wat woorden voor Vincent van Gogh publiceerde Jolande van Lith samen met het Van GoghHuis en is onderdeel van haar kunstproject Het publiek van Vincent. Tijdens dit project raakte zij ook diep onder de indruk van die ándere Brabantse kunstenaar, Leon Adriaans (1944-2004) en ging zij aan de slag met privé teksten van hem. In april 2017 is zij ‘Artist in Residence’ bij het Sterrenbos, de woon- en werkplek van Adriaans. Hier sluit zij haar project af en presenteert ze haar publicatie.

Vr 19 mei | 20.00-21.30 uur | stadsBiEB Centrum | Gratis toegangskaarten via onze kaartverkoop


2017-05-19 20:00:00
2017-05-19 21:30:00