WimBoekToe - Literaire Talkshow met gastheer Wim Daniëls

De Muzerije Hinthamerstraat 74, 5211 MR 's-Hertogenbosch, Nederland

Naar de kaartverkoop

WimBoekToe - Literaire Talkshow met gastheer Wim Daniëls

De eerste editie van het nieuwe sprankelende boekenprogramma waarin gastheer, schrijver en columnist ,Wim Daniëls bekende en minder bekende auteurs voorstelt aan het publiek. Een avond vol energie, humor en flair. De organisatie is in handen van de Bibliotheek, boekhandel Adr. Heinen en De Muzerije. De muzikale bijdrage vanuit Studi073 :  Anne van Damme.

Op het programma van deze eerste WimBoekToe staan Sanneke van Hassel, Lucas de Waard en Nhung Dam.

Inloop vanaf 19.30 uur. Entree € 12,50

De gasten

Bosschenaar Lucas de Waard (1984) volgde de schrijversopleiding aan de HKU, schrijft proza, columns en teksten voor theater. Hij treedt veelvuldig op, onder meer met ‘De Waard en zijn gasten’. Hij schreef o.a. voor Bos Theaterproducties, Theaterfestival Boulevard, MEST Magazine, Cojones (VARA),  Janke Dekker producties en het Zuidelijk Toneel.In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘De Kamers’ bij uitgeverij De geus. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. Zijn tweede roman zal verschijnen in de zomer van 2017.

De Waard houdt van aanzwellende violen, van kleinmenselijke lulligheid, van sterfscènes en van superhelden. Zijn werk kenmerkt zich door een toegankelijke schrijfstijl, zwarte humor en her en der een stevig potje effectbejag. Want Lucas schuwt de grote thema’s niet, al schrijft hij ook met liefde over lelijke hondjes, doktersassistentes en de Blokker.

Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster en was dit voorjaar nog te zien op Oerol. Haar debuutroman 'Duizend Vaders' verscheen in april 2017 bij uitgeverij de Bezige Bij. Het is het verhaal van een Vietnamese familie die in een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert te overleven.De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden. 'Duizend vaders' is een ontwapenend verhaal, even zuiver als tragisch. Geschreven met lichte toets en volkomen dichtbij.Wim Daniels vindt het een van de mooiste boeken die hij de laatste tijd heeft gelezen.

Sanneke van Hassel komt praten over haar nieuwe roman “Stille grond” , die in augustus 2017 verschijnt. Met scherp observatievermogen tekent Sanneke personages uit verschillende sociale groepen in de stad. Op lichte en heldere toon onderzoekt ze de drijfveren en angsten van Johannes en Landa, die in het gevecht met hun omgeving uiteindelijk bij zichzelf uitkomen. Een roman over verdraagzaamheid en het verlangen iets te betekenen voor de mensen om je heen.

Tien jaar lang werkte Sanneke van Hassel bij toneelgezelschap 't Barre Land voordat ze in 2005 debuteerde met IJsregen. Deze verhalenbundel werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. Van Hassel levert regelmatig bijdragen aan literaire tijdschriften en bloemlezingen. Zoals haar verslag in 'Snippers Sarajevo', in opdracht van de Vrede van Utrecht en gepubliceerd in het literaire tijdschrift Tirade. In 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte Veder, die opnieuw een groot succes werd en waarvoor ze de BNG Literatuurprijs kreeg. In 2010 verscheen haar eerste roman 'Nest'. In 2012 gevolgd door de verhalenbundel 'Ezels', en 'Hier blijf ik' in 2014, een bijzondere samenwerking met de fotoexpositie De kracht van Rotterdam. In 2013 ontving ze de Anna Blaman Prijs voor haar gehele oeuvre.

2017-09-14 20:00:00
2017-09-14 22:00:00