StandUpProf: Prof. dr. Lambèr Royakkers - robots in de zorg

StandUpProf: Prof. dr. Lambèr Royakkers - robots in de zorg

Van november 23, 2017 20:15 tot november 23, 2017 21:45 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Naar de kaartverkoop

StandUpProf : het wetenschapscafé waar mens en wetenschap elkaar ontmoeten.

Prof. dr. Lambèr Royakkers : Robots in de zorg, zorg of zegen?

Robots in de zorg, willen we dit? Is het scenario van de robot als verpleegster van de toekomst een mooi vergezicht of klinkklare onzin? En welke ethische vraagstukken spelen daarbij een rol? Wordt het werk van verpleegkundigen dan overbodig?

Professor Lambèr Royakkers  is universitair hoofddocent ethiek van de technologie bij de TU Eindhoven en is een expert op het gebied van ethiek van de techniek en heeft zich gespecialiseerd in robotica. In de nabije toekomst zullen robots breed in onze samenleving worden ingezet en zal onze samenleving veranderen. Maar robots leiden nu al tot talloze pittige politieke, juridische en ethische vragen. En daar doen we in StandUpProf graag aan mee!

Over StandUpProf
De StandUpProf brengt mensen en wetenschap bij elkaar en wil zo mensen inspireren in hun dagelijks leven, studie en werk.. Waar zijn topwetenschappers anno nú mee bezig? Je kan het ze vanaf september zelf vragen in de Bibliotheek Den Bosch, dan starten we met het wetenschapscafé StandUpProf! 

Elke maand nodigen we onderzoekers uit: wetenschappers die vertellen over hún passie, de vragen én de antwoorden die ze zoeken. Ooit al eens hoogleraar het hemd van het lijf gevraagd? Vanzelfsprekend kan je vragen stellen, in gesprek gaan, kennis opdoen, opinie vormen, discussiëren met wetenschappers en bezoekers. Bij StandUpProf kan het.

Toegangskaart is inclusief consumptie


2017-11-23 20:15:00
2017-11-23 21:45:00