Jong en veelbelovend

Jong en veelbelovend

Van september 09, 2017 13:30 tot september 09, 2017 16:30 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Open Monumenten Dag: Jong en veelbelovend - Mijke Pol ontvangt vier sprankelende auteurs

Kom tijdens de Open Monumenten Dag kennismaken met aankomende en sprankelende auteurs. Bossche schrijfster Mijke Pol ontvangt:

13.30 Janneke Bazelmans (Schrijfcafé) over haar ecothriller "Verkapt"

14.30 Emily Kocken over "de Kuur"

15.30 Cobi van Baars over "Schipper en Zn."

16.30 Aloysius Keller over "Symfonie der dagelijkse dingen"

De middag wordt opgeluisterd met pianomuziek door Jacco Wijnia en er is gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren. Toegang is vrij.

Mijke Pol is schrijver, journalist en historicus. Ze doceerde Cultuurgeschiedenis en heeft jaren gewerkt voor de publieke omroep (NOS, Andere Tijden, De Grote Geschiedenis Quiz en voor diverse tijdschriften). Inmiddels werkt Mijke als zelfstandige en schrijft ze aan haar tweede roman. Haar debuutroman ‘Panty’verscheen bij Uitgeverij De Geus. Ze is oprichter van De Schrijfwerkplaats in Den Bosch en Amsterdam en werkt als programmeur voor de Brabantse literaire organisatie Tilt.

Janneke Bazelmans (1974) is milieujurist. Zij studeerde rechten in Amsterdam en werkte achtereenvolgens bij het openbaar ministerie op de afdeling milieuzaken, als milieuadvocaat en docent-onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. ‘Verkapt’ (Godijn Publishing, mei 2017) is haar fictiedebuut dat ze schreef om een groter publiek te kunnen bereiken. Voor deze ecothriller reisde zij zelf door Indonesië, logeerde bij een Dayakstam in het hart van Borneo, nam een kijkje op de palmolieplantages en liep mee in het orang-oetan opvangcentrum. Verkapt neemt je mee naar de binnenlanden van Indonesisch Borneo en de wereld van de palmolie-industrie. Het verhaal is fictief maar gebaseerd op de rauwe randen van de werkelijkheid. "Het is een thriller die van begin tot het einde spannend is. Het geeft op aangrijpende wijze informatie over de oorzaak en de gevolgen van het winnen van palmolie" Brabants Dagblad. NB! Janneke Bazelmans is in september ook te gast bij RUW

Emily Kocken is kunstenaar en schrijver. Ze is geboren in 1963 in New York en op haar zevende naar Nederland verhuisd. Ze studeerde muziek, filosofie, film en schrijven. Meer dan tien jaar lang doceerde ze muziek, theater en film op verschillende middelbare scholen. Nu wijdt ze zich volledig aan haar kunstpraktijk. In 2013 debuteerde ze met de roman 'Witte vlag' en in mei 2017 kwam haar tweede roman 'De kuur' uit. De kuur (Querido, Amsterdam, 2017) is een roman over pater familias Yves Altman die zich tijdens een reis naar Davos met zijn vriendin en kinderen verliest in een obsessie met Thomas Manns’ Toverberg.

Cobi van Baars (Deurne, 1967) is naast schrijver ook schilder. Ze studeerde af aan de Radboud Universiteit op de relatie tussen literatuur en beeldende kunst. ‘Schipper & Zn.’ is haar debuutroman. Schipper en Zn. is een compact verhaal dat staat als een huis: sterk van sfeer, zwanger van suggestie en humor – en dat alles subtiel gedoseerd. Jos Joosten, hoogleraar Nederlandse Letterkunde: ‘Een knap opgebouwd spiegelspel over de driehoeksverhouding tussen een vader en een zoon en een jonge vrouw die haar leven op de schop neemt.’

Aloysius Keller (1948) is geboren in Bogor in het voormalig Nederlands-Indië en groeide op in Hulst, waar hij de liefde voor de Nederlandse taal en voor Vlaamse schrijvers ontwikkelt. Tijdens zijn studie in de VS maakt hij kennis met de wereldliteratuur en het schrijverschap. Toch duurt het nog tot de voortijdige dood van zijn echtgenote voordat hij echt gaat schrijven. De liefde voor haar en zijn geboorteland vormen de thema’s van zijn debuutroman ‘Symfonie der Dagelijkse Dingen’. Een ontroerend en prachtig geschreven verhaal over Alec en zijn ernsitg zieke vrouw Maria. Hoelang zijn vrouw – violiste Maria Douglas – nog te leven heeft, weet scenarioschrijver Alec Gonzaga niet. De onzekerheid vergroot zijn dilemma om te voldoen aan haar laatste wens, het vertellen van zijn jeugdgeschiedenis. Maria vermoedt dat de gebeurtenissen van toen de oorzaak zijn van terugkerende nachtmerries.


2017-09-09 13:30:00
2017-09-09 16:30:00