KennisMaker David Andreae over Opnieuw Beginnen

KennisMaker David Andreae over Opnieuw Beginnen

Van januari 25, 2018 19:30 tot januari 25, 2018 21:30 Zet in je agenda

Bibliotheek Rosmalen Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen, The Netherlands

Naar de kaartverkoop

Opnieuw beginnen  -  de oerstappen in het creatief proces door David Andreae t.g.v. de Maand van de Spiritualteit

Op diverse vlakken is de wereld in transitie: duurzaamheid, de economie, migratie. De menselijke creativiteit wordt flink uitgedaagd om met oplossingen te komen. En van verschillende kanten wordt er geroepen om een nieuw bewustzijn, een holistisch wereldbeeld. Ook wordt er meer aandacht gevraagd voor waarden in de samenleving, in plaats van nut en consumptie.

Achter deze gedachten zit iets gemeenschappelijk: de spirituele dimensie. Het spirituele is de bron van creativiteit. David Andreae laat zien dat er een algemene vorm is van het creatief proces, dat leidt van pril idee tot complete realisatie. Hij legt uit wat de zeven stappen zijn die door veel wijsheidstradities onderkend worden. Deze stappen vormen een compassievol spiraal waarbij wij steeds opnieuw beginnen vanuit een hoger standpunt. 

Wat zijn de overeenkomsten tussen het spirituele, de wetenschap en de filosofie. Met als voornaamste doel de verstoorde relatie tussen de mens en de omgeving te verbeteren. Hij biedt een kapstok aan om verschillende aspecten te onderscheiden binnen het spirituele. Deze inzichten hebben consequenties voor onze ethiek, en kunnen leiden tot duurzamer handelen ten opzichte van de Aarde. Het omgaan met deze kwesties wordt “ecologische spiritualiteit” genoemd.

David Andreae is in Boxtel actief voor de transitie naar duurzaamheid door bijvoorbeeld Repair Cafés en door vergroening, onder andere op basisscholen. Hij regisseerde twee films, nu op YouTube:  “Een nieuw verhaal voor de Aarde” en “Het nieuwe natuurbeeld”, een interview met filosoof professor Koo van der Wal.


2018-01-25 19:30:00
2018-01-25 21:30:00