In gesprek met.. Bodies in Urban Spaces choreograaf Esther Steinkogler

Van juni 16, 2018 14:00 tot juni 16, 2018 15:00 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Esther Steinkogler, choreograaf bij het wereldberoemde Cie. W. Dorner, heeft al  50 keer het proces van de performance "bodies in urban spaces", begeleid.  Van New York tot Helsinki, van Berlijn tot Zuid-Korea. En nu is ‘s-Hertogenbosch aan de beurt, tijdens het Playful Arts Festival!
De straten vormen een parcour waarin menselijke lichamen de architectuur van de stad accentueren of juist doorbreken. Het nodigt bezoekers uit om de stad met nieuwe ogen waar te nemen en te ontdekken. Muurtjes, verkeersborden, smalle portieken, de performers weten zich overal tussen te wurmen en aan vast te klampen. Met hun kleurrijke outfits brengen ze kleurloze bebouwing tot leven.

In gesprek met haar zal ze het project toelichten en de waarde ervan voor het voetlicht brengen. Wat doet het met de deelnemers en het publiek?  Wat maakt dit project tot zo’n succes? Maar ook welke moeilijkheden komt ze tegen?

De performers met wie ze werkt  zijn allen van verschillende nationaliteiten en hebben een week met elkaar gewerkt in aanloop van de performance. Lichaamstaal vormt de universele taal die hen verbindt.  In samenwerking met het Playful Arts Festival en Het Bossche Taalnetwerk willen we de missie van de bibliotheek, ‘meedoen’ en ‘meemaken’, voor het voetlicht brengen en de performers de mogelijkheid geven elkaar op speelse en inhoudelijke wijze te ontmoeten. Daarin wordt lichaamstaal ingezet om de functie van taal en interactie in de publieke ruimte te bespreken. Het Playful Arts Festival dat 15 en 16 juni 2018 plaatsvindt is onderscheidend in de speelse, actieve benadering van kunstervaringen voor een zo breed mogelijk publiek. Het festival maakt connecties tussen immersieve performing arts, games en beeldende kunst waarbij play en sociale interactie de rode draad vormen. Met het festival wordt de waarde en esthetiek van intermenselijke relaties en de persoonlijke betekenis die dat heeft voor de deelnemer onderzocht.

16 juni | Bibliotheek 's-Hertogenbosch | 14.00 - 15.00 uur | gratis

Bekijk hier de flyer.

Project geïnitieerd door: Bibliotheek Den Bosch en Playful Arts Festival (Wave of Tomorrow en zo-ii)

Partners: Muzerije en Het Bossche Taalnetwerk