Ik ben Blop

ik ben blop

Leestip van Ilona: Ik ben blop! – Hervé Tullet

Een interactief prentenboek voor kinderen vanaf 2 jaar dat de fantasie prikkelt; de Blopjes gaan echt leven. En hoe! een zwarte blop, een witte blop, een heel grote blop, een heel klein blopje, een blop die groeit, een die kijkt, een die ontdekt, een die leert, vele blops die klimmen en dalen, blops die tellen, en nog veel meer..

Lees meer...

Hier woon ik

hier woon ik 150b

Leestip van Ilona: Hier woon ik – Fiep Westendorp

Kom kijken in het huis van Fiep en haar broertje! Fiep neemt je mee door haar hele huis en laat je alle kamers zien. Er is een keuken, woonkamer, slaapkamer, zolder, speelkamer en nog veel meer. Alles op stevig karton zodat ook de allerjongsten er eindeloos naar kunnen kijken.

Lees meer...

Wie doet wat?

wie doet wat oblong

Wie doet wat? Leestip van Ilona

Wie is heel erg verliefd? Wie is zijn zwempak vergeten? Wie smikkelde van de confituur? Wie heeft er slecht geslapen? Een bonte mix van dieren en kinderen speelt de hoofdrol in dit prentenboek van Olivier Tallec

Het is een oblong prentenboek met eenvoudige, expressieve kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Leen dit boek

 

Van wie is die hoed?

van wie is

Leestip van Ilona: Van wie is die hoed?

Van wie is die hoed? Van wie is die hoge witte muts? Van de ridder, de mevrouw of van de kok? En van wie is die kroon, en die helm en die cap? Kies het antwoord en als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening!

Vierkant hardkartonnen prentenboek van Joukje Akveld & Thé Tjong-Khing met humoristische kleurenillustraties en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 2 jaar.

Dit boek lenen

De streep

de streep 150Leesconsulente Aukje tipt 'De streep', een prentenboek van Natascha Stenvert

"In de categorie zoek- en kijkboeken heb ik lange tijd niet zo’n prachtig exemplaar gezien. 'De streep' van Natascha Stenvert. Wat een mooie platen, oog voor detail, grappig, aansprekend, en het allerbelangrijkste: een onverwachte wending!"

Lees meer...