Digisterker

Digisterker | De overheid gaat digitaal

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van uw verhuizing. De overheid vraagt steeds vaker naar uw digiD. Voor veel mensen is dit onbekend of nog wat moeilijk. Daarom biedt de bibliotheek een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leert u bij deze cursus?

In de cursus Digisterker leert u hoe u een digiD gebruikt, hoe u werkt met digitale aanvragen en hoe u uw persoonlijke omgevingen op internet beheert. U leert handige informatie te vinden en hoe u iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van de AOW. Verder leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en gebruiken. de cursus is bedoel voor mensen die al met internet kunnen omgaan.

Waar en wanneer?

De cursus bestaat uit 4 dagdelen à 2 uur en wordt meerdere keren gegeven in het Senioren Computerleercentrum Rosmalen, StadsBiEB Centrum en Humanitas Computerhuis. Deelname is gratis.

Meer informatie en deelnemen?

Bel naar 073 - 6802900 (Ton van Bijnen) of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik & Tik

Moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik & Tik te doen.

Introductiefilmpje digisterker