Taalhuis voor deelnemers

taalhuis boeken 600

Lezen en schrijven
Wil je beter leren lezen en schrijven? Zelf de krant lezen ? Formulieren invullen? Je kinderen voorlezen? Een kaart of een brief schrijven? Met de computer om kunnen gaan? Een cursus volgen voor je werk? In het Taalhuis kun je lezen en oefenen. Een cursus of een les kan bij het Koning Willem I college of ABC Leer mee.

Luisteren en spreken
Wil je oefenen met taal? Meer woorden begrijpen? Een gesprek volgen? Zelf beter kunnen spreken? Een probleem uitleggen? Een grapje maken? In het Taalhuis kun je oefenen. Een cursus of een les kan bij het Koning Willem I college, ABC leer mee, Gilde, Divers, Vluchtelingenwerk of Pastoraal Buurtwerk Boschveld. Er zijn veel plaatsen in de gemeente waar je de taal kunt leren.

Wat kun je doen in het Taalhuis?
Het Taalhuis is een rustige plek. Er staan veel boeken. Boeken met verhalen en informatie. Boeken met lessen. Er zijn computers om te oefenen met taal.
Op de computer kun je informatie vinden over wat voor jou belangrijk is. Met ‘Klik en Tik’ kun je op de computer leren hoe je met de computer werkt.

Je bent altijd welkom in het Taalhuis als de bibliotheek open is. Je kunt alleen naar het Taalhuis gaan. Je kunt ook een vriend of een vrijwilliger meenemen. Het Taalhuis is open als de Bibliotheek open is.

Inloopochtend Taalhuis
Wil je beter Nederlands leren maar weet je niet waar je dat kunt doen? Heb je vragen over lesboeken? Dan kan je naar een inloopochtend komen. Tijdens deze ochtend kan je ook taal oefenen op een chromebook.

Iedere dinsdagochtend 10.00 uur – 12. 00 uur (niet in de schoolvakanties)

Taalles en activiteiten
Op de pagina van het Taalhuis vind je een overzicht van alle Taalactiviteiten in Den Bosch