Muziekweb: muziek luisteren & lenen

De muziekdiensten van Muziekweb:

De BiEB heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Coldplay. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij.

Deze tracks zijn allemaal digitaal te beluisteren in onze bibliotheek via Muziekwebluister. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres. Wil je thuis luisteren, dan zijn de tracks heel kort, maar via links naar Youtube en Spotify zijn veel tracks alsnog geheel te beluisteren.

Via de catalogus kun je ook fysieke cd’s, vinyl en muziekdvd’s aanvragen. Is de muziektitel die je zoekt niet aanwezig in onze catalogus? Dan biedt Muziekweb uitkomst. Bijna alle muziek is via Muziekweb aan te vragen. Aan een aanvraag zijn kosten verbonden. 

 

mwl banner 1Muziekwebluister

Met Muziekwebluister kunnen leden binnen de muren van de bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb luisteren en alle muziekinformatie terugvinden.

Bij de collectie bladmuziek in stadsbieb Centrum is een speciale hoek ingericht met drie luisterpunten. Het vierde luisterpunt is te vinden bij de collectie dvd's.

De informatie over thema's die u op Muziekweb kunt vinden, is ook nog aanwezig in folders. Daarnaast wordt er geregeld extra aandacht besteed aan muziekevenementen in Den Bosch.

Naar Muziekwebluister

 

 

Muziekwebcd's aanvragen 

Leendirect

Bent u lid van de bibliotheek? Dan kunt u ook muziek lenen bij de Centrale Discotheek Rotterdam en ophalen bij één van onze stadsBiEBs. 

Om van Muziekweb gebruik te maken logt u in op Mijn bibliotheek en vervolgens kiest u in het menu voor 'Mijn muziekweb'. Uw inloggegevens worden dan meegenomen naar Muziekweb, zodat u automatisch bent ingelogd.

Het is alleen mogelijk om materialen aan te vragen die niet in de collectie van Bibliotheek 's-Hertogenbosch zijn opgenomen (deze titels hebben de locatieaanduiding 'Muziekweb').

Iedereen die over een geldig lidmaatschap van Bibliotheek 's-Hertogenbosch beschikt, kan gebruik maken van Muziekweb. U krijgt automatisch een e-mail zodra de cd of dvd klaarligt en afgehaald kan worden bij de door u geselecteerde vestiging. Als u geen eigen e-mailadres heeft, kunt u toch een aanvraag doen; de afhandeling van de e-mail loopt dan via de bibliotheek.


Aan deze dienst zijn aanvraagkosten verbonden, afhankelijk van het aantal cd's per doosje: - 1 cd € 1,92 
Voor muziek dvd's bedragen de kosten € 2,73 per schijfje.

De aanvraagkosten worden altijd berekend, ook wanneer u de gereserveerde cd of dvd niet op komt halen. Tevens betaalt u leengeld per uitlening voor een week.