PvdA Debat over Wonen

PvdA Debat over Wonen

Van mei 26, 2017 16:30 tot mei 26, 2017 17:30 Zet in je agenda

StadsBiEB Centrum Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Labels: PvdA debat, Wonen

PvdA debat over Wonen - Komen jongeren nog aan de bak op de Bossche woningmarkt?

Is er nog plek voor jongeren, studenten en starters op de Bossche woningmarkt? Of kan wonen in de hoofdstad van Brabant alleen nog maar als je een dikke portemonnee hebt? Over deze en anderen vragen rond jongeren & wonen gaat het maandelijkse PvdAdebat van de PvdA. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 26 mei van 16.30 tot 17.30 uur in de StadsBIEB aan de Hinthamerstraat in Den Bosch. Het debat wordt geleid door voormalig wethouder Jeroen Weyers.

Als je jong bent en wilt wonen in de stad, moet je flink wat gespaard hebben. Of ouders hebben met een dikke portemonnee. Uit onderzoek van de Nederlandsche Bank naar de Nederlandse huizenmarkt blijkt dat nieuwkomers in grote steden steeds vaker eigen geld moeten investeren om aan een woning in de stad te komen. Hoe zit dat in de Bossche binnenstad? En in Bossche dorpen en wijken? Kom je daar als starter of student makkelijkaan een (betaalbare) woning? Of moet er meer aanbod komen voor jongeren? En welke eisen stellen zij aan een woning? Moet dat meteen een paleisje zijn of is 30 vierkante meter voldoende? Zijn Tiny Houses een alternatief? Hierover gaan jongeren, studenten, bouwers, bestuurders en andere belangstellenden met elkaar in debat. Te gast zijn onder anderen wethouder Eric Logister, studenten van Gremio Unio en adviseur Henk Leenders van Mill Home (Tiny Houses).

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert de PvdA in Den Bosch een debat op het Biebplein over een lokaal actueel thema, met diverse gastsprekers. Het publiek is van harte welkom om mee te discussiëren. Inloop vanaf 16.00 uur.

 


2017-05-26 16:30:00
2017-05-26 17:30:00