Beeldend schrijven met Joyce van Os en Emmy van Ruijven

Naar de kaartverkoop

25sep KM Joyce van Os beeld 2x2

KennisMakers Joyce van Os en Emmy van Ruijven - Beeldend schrijven

"Schrijven doe je niet alleen in woorden maar ook in beeld". Joyce vertelt over spotprenten waarna Emmy vertelt over het maken van een blog en het gebruik van beelden.

Joyce van Os vertelt over de spotprent en de waarde ervan als getekende bron. We kijken naar de achtergrond van de maker, de boodschap, de beeldkenmerken en natuurlijk de reacties daarop binnen de historische context. Accent ligt op vroege spotprenten en Amerikaanse spotprenten uit de twintigste eeuw.
Joyce van Os studeerde geschiedenis in Utrecht. Sinds 2012 geeft zij les op een middelbare school, schrijft daarnaast recensies voor Jonge Historici, is vrijwilliger bij het Vughts Museum en voert de eindredactie van een vakdidactiek website voor de Universiteit Utrecht. Ze geeft een cursus aan de Volksuniversiteit is regelmatig als KennisMaker in de Stadsbibliotheek.

25sep emmy van RuijvenEmmy van Ruijven over de kunst van het bloggen
Hoe begin je een blog en hoe zorg je ervoor dat het interessant genoeg is om bezoekers te trekken? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en handige tips kom je alles te weten over deze manier van communiceren. We bekijken verschillende soorten blogs en content, bespreken hoe je gemakkelijk zelf een blog opzet en we gaan dieper in op het gebruik van beeld om geschreven teksten te versterken.
Als een van de grootste Young Adult boekbloggers van Nederland weet Emmy precies hoe je een blogbegint, onderhoudt, voorziet van interessante content en niet geheel onbelangrijk; bezoekers trekt. Naast het bloggen werkt zij als freelance illustrator en in de bibliotheek van Den Bosch. Emmy van Ruijven studeerde in 2013 af aan de kunstacademie in de richting illustratie aan AKV St Joost en in 2015 af als docent beeldende kunst en vormgeving aan FHK Tilburg.

20:00 - 22:00 uur | stadsBiEB Centrum | € 2,50 (leden) | € 5 (niet-leden) (incl. kop koffie/thee)

2017-09-25 20:00:00
2017-09-25 22:00:00