StandUpProf: Ruut Veenhoven, geluksprofessor

StandUpProf: Ruut Veenhoven, geluksprofessor

Van oktober 19, 2017 20:15 tot oktober 19, 2017 21:45 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Geplaatst door Caroline Boogaard

Naar de kaartverkoop

Prof. dr. Ruut Veenhoven - Zit geluk in een klein hoekje?

In de Maand van de Geschiedenis staat Geluk centraal. Geluk fascineert ons. Want wat is geluk eigenlijk? En wanneer zijn we echt gelukkig? Geluksprofessor Veenhoven beschrijft geluk als: de subjectieve waardering van je eigen leven als geheel. Oftewel: geluk is levensvoldoening.

Prof. dr. Veenhoven is socioloog en emiritus hoogleraar 'Sociale condities voor menselijk geluk' aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Hij wordt ook wel de "geluksprofessor"genoemd. Zo verzamelt hij alle onderzoeken over geluk en stelt ze beschikbaar aan de rest van de wereld. Nederland is al aardig gelukkig maar wat kan de politiek doen om ons nog gelukkiger te maken?

Over StandUpProf

De StandUpProf brengt mensen en wetenschap bij elkaar en wil zo mensen inspireren in hun dagelijks leven, studie en werk.. Waar zijn topwetenschappers anno nú mee bezig? Je kan het ze vanaf september zelf vragen in de Bibliotheek Den Bosch, dan starten we met het wetenschapscafé StandUpProf! 

Elke maand nodigen we onderzoekers uit: wetenschappers die vertellen over hún passie, de vragen én de antwoorden die ze zoeken. Ooit al eens hoogleraar het hemd van het lijf gevraagd? Vanzelfsprekend kan je vragen stellen, in gesprek gaan, kennis opdoen, opinie vormen, discussiëren met wetenschappers en bezoekers. Bij StandUpProf kan het.

Toegangskaart is inclusief consumptie


2017-10-19 20:15:00
2017-10-19 21:45:00