Senia informatiebijeenkomst muziek

Senia informatiebijeenkomst muziek

Van oktober 19, 2017 14:00 tot oktober 19, 2017 16:00 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Informatiebijeenkomst Muziekluistergroep
Heeft u belangstelling voor klassieke muziek? Senia richt regelmatig nieuwe muziek-luistergroepen op. In deze informatiebijeenkomst kunnen belangstellenden kennis maken met de werkwijze van Senia en krijgt u informatie over deelname aan een muziek-luister groep. Bij voldoende belangstelling kan er direct een groep opgericht worden. De mensen die in een muziek-luistergroep willen deelnemen, maken onder leiding van een Senia-ambassadeur concrete afspraken over de muziekstukken die het eerste jaar beluisterd en besproken worden en het tijdstip waarop de groep bij elkaar zal komen.

Muziekluisterwijzer
De stichting Senia richt luistergroepen op voor mensen, die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 7 à 8 weken een zelf uitgekozen muziekstuk met behulp van een luisterwijzer. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze met cd’s, dvd’s en filmpjes op you tube. Op de site van Senia.nl staan overigens alle muziekstukken.Toch maar een paar voorbeelden? De virtuoze Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Mozarts’ opera Le Nozze, maar ook het spetterende ‘Americain in Paris’ van Gershwin en de ‘Fantastique’van Berlioz!

Mooiste cultuurvorm
Eric Kolen uit Geldrop is namens de Stichting Senia ambassadeur om muziekluistergroepen in Zuid-Nederland op te richten. Als oud-programmamaker voor Omroep Brabant(erfgoed) en Studio040(klassieke muziek) hoopt hij op veel aanmeldingen.“Klassieke muziek”, zegt hij, “is helemaal niet zo moeilijk. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat je alle gelegenheid krijgt om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren. Daarbij komt dat je juist geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog’s hartstikke gezellig ook! Prachtig!”

Aanmelden
U hoeft zich niet op te geven voor de bijeenkomst op 19 oktober. Echter, als je verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, laat dat dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname is gratis. Meer informatie is ook te vinden bij Senia.nl


2017-10-19 14:00:00
2017-10-19 16:00:00