KennisMaker André Witlox - De pelgrimstocht als herbronning

KennisMaker André Witlox - De pelgrimstocht als herbronning

Van juni 28, 2018 14:00 tot juni 28, 2018 16:00 Zet in je agenda

HEVO Rosmalen Tulpstraat 2-4, 5241 XV Rosmalen, Nederland

Labels: KennisMakers, Reizen

Naar de kaartverkoop

De pelgrimstocht als herbronning

André Witlox (Udenhout 1943) ging op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Niet om een sportieve prestatie te leveren maar als rite de passage na zijn pensionering als algemeen directeur van zorginstellingen en een rijk rooms verleden.

Vanaf Den Bosch neemt hij u mee op zijn voettocht via plaatsen als Maastricht, Orval, Vézelay, Cîteaux, Taizé en Le-Puy-en-Velay. Vervolgens dwars door Frankrijk via o.a. het Massif Central en de Gers naar Saint-Jean-Pied-de-Port in de Pyreneeën, vandaar over de bergpas en de eeuwenoude sterrenweg naar Santiago de Compostela.

Na een korte inleiding over de heilige Jacobus en het ontstaan van Santiago de Compostela laat hij u meewandelen langs historie en bouwkunst, door streek en natuur terwijl zijn foto’s continue doordraaien. In zijn filosofische bespiegelingen en ervaringen van ruim drie maanden onderweg zijn, maakt hij u deelgenoot in wat hem persoonlijk onderweg bezighield vanuit historie, religie, geloof, ontmoetingen en de vele legenden op de pelgrimsweg. Zijn verhaal kan u boeien, ontroeren, relativeren en verrijken. Pelgrimsmuziek tijdens de lezing kan u in de juiste stemming houden. André woont in Orthen.

Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de kaartverkoop


2018-06-28 14:00:00
2018-06-28 16:00:00