Senia startbijeenkomst Kunstgeschiedenis

Senia startbijeenkomst Kunstgeschiedenis

Van maart 15, 2018 10:00 tot maart 15, 2018 11:30 Zet in je agenda

Bibliotheek 's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch, The Netherlands

Leesgroep Kunstgeschiedenis

Belangstelling voor een leesgroep Kunstgeschiedenis? Kom dan naar de Informatiebijeenkomst van Senia. Bij voldoende belangstelling kan er direct een groep gestart worden. Deelname aan de informatiebijeenkomst is vrijblijvend en gratis. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

Senia is vorig jaar gestart met leesgroepen Kunstgeschiedenis. De boeken die gelezen worden zijn het uitgangspunt voor een goed gesprek over kunst en inspireren ook tot kijken. 

Mensen in Den Bosch die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op donderdag 15 maart kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst in de Stadsbieb Den Bosch is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan.Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. 

Leidraad voor de groepen is een gevarieerde boekenlijst. Daaruit worden per jaar 6 à 7 boeken gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze en de kosten is te vinden op www.senia.nl. 

Aanmelden mag, hoeft niet, bij André Schoonderbeek, ambassadeur van Senia, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Senia.nl

Leeswijzer Kunstgeschiedenis

15mrt senia boeken

 


2018-03-15 10:00:00
2018-03-15 11:30:00