Bieb apps

 

bicat wise app 150Bibliotheek Wise App

Met de app zie je niet alleen welke boeken je in huis hebt. Je ziet ook wanneer je ze moet inleveren en je kan boeken direct verlengen. Regel met de Bibliotheek Wise app (gratis) uw bibliotheekzaken én die van uw familieleden wanneer u maar wilt! De app is te gebruiken door diegenen die lid zijn van een openbare bibliotheek in Nederland.

Download voor Apple | Download voor Android | Meer informatie en uitleg

e-books app 150De lees app van de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt een groot aantal recente e-books aan om (tijdelijk) op je iPhone of iPad te zetten en te lezen. Via je webbrowser kun je e-books selecteren en op een eigen 'boekplank' plaatsen. Met deze lees app kan je die vervolgens lezen. Na het verlopen van de 'leentermijn' worden de e-books automatisch verwijderd. Voor het lenen van e-books moet je lid zijn van een Openbare Bibliotheek.

iTunes app storeGoogle play

bieb app store 150

Bibliotheek app store

Een selectie van apps die hun nut al hebben bewezen voor bibliotheken, maar zeker ook voor klanten interessant kunnen zijn. U vindt ze op de speciale website:

bibliotheekapps.nl.

 

eBooks Eregalerij voor de iPadapp ebooks eregalerij 150

 25 klassieke meesterwerken (o.a. Multatuli, Herman Gorter en Paul van Ostaijen) uit de Nederlandse literatuur. Het bijzondere aan de eregalerij is dat de meesterwerken zijn verrijkt met verhalen, beeldmateriaal en achtergrondinformatie. 

Downloaden via iTunes App store

 

luisterbieb app 3bLuisterbieb app | Luisteren voor je lijst

Met de LuisterBieb-app kunt u gratis, rechtenvrije Nederlandstalige luisterboeken, hoorcolleges, lezingen en interviews beluisteren. Van ‘Oorlogsverslaggeving van levensbelang’ door Arnold Karskens, ‘Het zijn net mensen’ door Joris Luyendijk, colleges van Maarten van Rossem, Lieve Joris en Bas Haring tot ‘De drie Musketiers’ van Alexandre Dumas en ‘De boeken der kleine zielen’ van Louis Couperus.

naar iTunes app store | naar Google Play

 

vakantiebieb appVakantieBieb app

VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken waaronder thrillers, romans en kinderboeken voor de vakantieperiodes. Nadat je de app hebt gedownload, kies je een aantal e-books, deze komen beschikbaar via de app. De boeken blijven beschikbaar totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.

De app is een kadootje aan alle BiEBleden, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat je hoeft te doen, is je eenmalig registreren.

naar iTunes app store | naar Google Play

 

deBoekensalon.nl voor iPhone & Android appapp boekensalon 150

Alle informatie over een boek direct bij de hand, inclusief recensie? Dit kan met deBoekensalon.nl app voor je iPhone. Scan de barcode of zoek op auteur, titel of ISBN. Waar je maar wilt. Haal de informatie op en leg het boek vast in je favorietenlijstje. Handige geheugensteun in bibliotheek of boekhandel. De titel kan je mailen, mms'en óf doorplaatsen op je account bij Facebook, Hyves of Twitter. 

Naar iTunes app store

 

 

vertragingsapp 2De Vertragingsapp

Download de VertragingsApp en je verveelt je geen moment meer. Schrijvers helpen je de tijd door te komen. In de VertragingsApp vind je een verzameling korte verhalen en boekfragmenten, speciaal geselecteerd voor de Iphone en Ipad.Al naar gelang je vertraging kun je kiezen uit verhalen met een leestijd van 5, 10, 15 tot 60 minuten. Voor elk seizoen is er een nieuwe VertragingsApp om je te vergezellen op reis. De VertragingsApp wordt aangeboden door de uitgeverijen Athenaeum-Polak & Van Gennep, Nijgh & Van Ditmar, Querido en Q.

Download de Vertragingsapp

app literaire thrillers 120

 Literaire Thriller magazine-app voor de iPad

In de gratis Literaire Thriller magazine-app (LTm-app) van Ambo|Anthos uitgevers vind je alle informatie over actuele literaire thrillers. Het magazine is specifiek voor de iPad gemaakt. Naast leesfragmenten, aanbiedingen en kortingen, staat dit magazine boordevol met geluids- en videofragmenten.

Downloaden via de iTunes App store

 


App Daisylezerapp daisylezer 120

Met Daisylezer kunt u op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door het Loket aangepast-lezen. De lectuur wordt aangeboden via streaming en wordt niet opgeslagen op uw mobiele telefoon of tablet. Om gebruik te kunnen maken van deze app, dient u als klant ingeschreven te staan bij het Loket aangepast-lezen

Loket aangepast Lezen

iTunes App Store