Bieb apps

 

bicat wise app 150Bibliotheek Wise App

Met de app zie je niet alleen welke boeken je in huis hebt. Je ziet ook wanneer je ze moet inleveren en je kan boeken direct verlengen. Regel met de Bibliotheek Wise app (gratis) uw bibliotheekzaken én die van uw familieleden wanneer u maar wilt! De app is te gebruiken door diegenen die lid zijn van een openbare bibliotheek in Nederland.

Download voor Apple | Download voor Android | Meer informatie en uitleg

e-books app 150De lees app van de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt een groot aantal recente e-books aan om (tijdelijk) op je iPhone of iPad te zetten en te lezen. Via je webbrowser kun je e-books selecteren en op een eigen 'boekplank' plaatsen. Met deze lees app kan je die vervolgens lezen. Na het verlopen van de 'leentermijn' worden de e-books automatisch verwijderd. Voor het lenen van e-books moet je lid zijn van een Openbare Bibliotheek.

iTunes app storeGoogle play

bieb app store 150

Bibliotheek app store

Een selectie van apps die hun nut al hebben bewezen voor bibliotheken, maar zeker ook voor klanten interessant kunnen zijn. U vindt ze op de speciale website:

bibliotheekapps.nl.

 

eBooks Eregalerij voor de iPadapp ebooks eregalerij 150

 25 klassieke meesterwerken (o.a. Multatuli, Herman Gorter en Paul van Ostaijen) uit de Nederlandse literatuur. Het bijzondere aan de eregalerij is dat de meesterwerken zijn verrijkt met verhalen, beeldmateriaal en achtergrondinformatie. 

Downloaden via iTunes App store

 

luisterbieb app 3bLuisterbieb app | Luisteren voor je lijst

Met de LuisterBieb-app kunt u gratis, rechtenvrije Nederlandstalige luisterboeken, hoorcolleges, lezingen en interviews beluisteren. Van ‘Oorlogsverslaggeving van levensbelang’ door Arnold Karskens, ‘Het zijn net mensen’ door Joris Luyendijk, colleges van Maarten van Rossem, Lieve Joris en Bas Haring tot ‘De drie Musketiers’ van Alexandre Dumas en ‘De boeken der kleine zielen’ van Louis Couperus.

naar iTunes app store | naar Google Play

 

vakantiebieb appVakantieBieb app

VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken waaronder thrillers, romans en kinderboeken voor de vakantieperiodes. Nadat je de app hebt gedownload, kies je een aantal e-books, deze komen beschikbaar via de app. De boeken blijven beschikbaar totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.

De app is een kadootje aan alle BiEBleden, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat je hoeft te doen, is je eenmalig registreren.

naar iTunes app store | naar Google Play


App Daisylezerapp daisylezer 120

Met Daisylezer kunt u op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door het Loket aangepast-lezen. De lectuur wordt aangeboden via streaming en wordt niet opgeslagen op uw mobiele telefoon of tablet. Om gebruik te kunnen maken van deze app, dient u als klant ingeschreven te staan bij het Loket aangepast-lezen

Loket aangepast Lezen

iTunes App Store