PressReader App

Met Pressreader haal je het wereldnieuws in huis

pressreader connecting people 500

Kranten én tijdschriften!

PressReader is dé mobiele app van PressDisplay. Met de app kan je meer dan 4000 buitenlandse kranten en tijdschriften uit 100 landen en in 60 talen lezen op je eigen tablet, laptop of mobiel kunnen lezen. Meestal de krant van dezelfde dag nog. Je downloadt de kranten in de bibliotheek en leest ze daarna waar je maar wilt: thuis, onderweg in de trein of in de bibliotheek. PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn.

PressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied NRC en De Telegraaf! Daarnaast vind je er ook bekende tijdschiften als Top Gear, Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide en Classic Cars. Op de site van PressReader vind je een voorproefje en een titeloverzicht per land. De databank bevat een archief tot 90 dagen terug.

De kranten worden exact getoond zoals de gedrukte editie: in kleur en inclusief alle advertenties. Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk.

Gratis PressReader app: haal de kranten op in de Bibliotheek en lees ze thuis of onderweg!

Met de mobiele app van PressReader kun je de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen op mobiel of tablet. Ga hiervoor eerst naar je Bibliotheek, maak daar verbinding met het WiFi-netwerk en download de gewenste kranten of tijdschriften. 

NIEUW: 7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!
De PressReader app bevat de zogenaamde 'Radiant Access functie'. Dat houdt in dat na een bibliotheekbezoek met je tablet of mobiel, je contact hebt gemaakt via de PressReaderapp met het Wifi-netwerk, je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! 

Pressreader op de laptop
Pressreader kun je in de biblioheek ook op je laptop raadplegen. Ga dan naar de website van Pressreader. Ook voor de laptop geldt, dat zodra je contact hebt gemaakt met het wifi-netwerk van je bibliotheek de 'Radiant Access functie' wordt geactiveerd en je thuis 7 dagen lang kranten en tijdschriften kunt downloaden.

Pressreader is beschikbaar op de pc's in de bibliotheek
Ga naar de website van Pressreader om de kranten op een computer in de bibliotheek te raadplegen.

De Pressreader app is gratis te downloaden:

Apple appstore

Google Play

Microsoft appstore

 

Free Pressreader App: download newspapers in the library and read them at home! 
Pressreader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in the library and download your newspapers. You can then read them at home or on the road.
Pressreader is available in the Apple appstore, Google Play and Microsoft appstore (see above)

Opening Hours & Adresses Public Library

How to use pressreader