Gastlenen

Gastlenen, ook wel Nationale Bibliotheekpas genoemd, houdt in dat iedereen met een bibliotheekpas materialen kan lenen bij (bijna alle) andere Nederlandse bibliotheken. Dat kan handig zijn, vooral als je vaak onderweg bent, in een andere stad studeert of op vakantie bent.

Gastlener worden is heel makkelijk
Ga met je bibliotheekpas naar de servicebalie van de Bibliotheek waar je wilt gastlenen. Laat je bibliotheekpas registreren.Je kunt direct materialen lenen in de gastbibliotheek. Je blijft lid van de bibliotheek waar je nu bent ingeschreven en betaalt daar je contributie.

Waar lever ik de materialen van de gastbibliotheek weer in?
Dit kan weer bij de ‘gastbibliotheek’. Maar je kunt dit ook in de thuisbibliotheek inleveren. Dan zorgt de bibliotheek voor het transport terug naar de gastbibliotheek. De materialen die geleend zijn in de thuisbibliotheek, kunnen wel alleen in de thuisbibliotheek ingeleverd worden. De gastbibliotheek heeft hier geen gegevens van.

Hoe zit het met de tarieven?
Voor materialen die je bij de Gastbibliotheek leent gelden ook de voorwaarden van de Gastbibliotheek. Tarieven en leentermijnen kunnen dus afwijken van de reglementen die je gewend bent. Bewaar daarvoor de uitleenbon: daarop staan de inleverdata.

Meer weten over de nationale bibliotheekpas? Kijk hier

Voor Gastleners bij Bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o. gelden de volgende tarieven:

gastlenen 3x3Boekmaterialen

Toppers-boeken

AVM