Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. 
voorleeswedstrijd 2 150
Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school, daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. Aan De Nationale Voorleeswedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen, dus ook scholen voor speciaalonderwijs en scholen met meerdere locaties.

Voorleeskampioenen
Jaarlijks strijden kinderen van groep 7 en 8 in heel Nederland met elkaar om de titel van Nationale Voorleeskampioen. Hiervoor leren kinderen zelf geschikte boekfragmenten te selecteren, met elkaar te oefenen, naar elkaar te luisteren. Daarnaast krijgen ze van de leerkracht de 'technieken' van het voorlezen mee en ze praten er thuis over: kortom veel aandacht voor het plezier van (voor-)lezen.

Voorrondes
De eerste voorrondes vinden plaats op de scholen. De school geeft vóór 1 december zijn schoolkampioen door aan de Stichting Lezen (via de antwoordkaart uit het spelregelboekje).
De bibliotheek ontvangt in december een overzicht van de scholen uit 's-Hertogenbosch die aan de wedstrijd hebben meegedaan en organiseert vervolgens een lokale ronde (omstreeks februari). De winnaars van de regionale ronde worden uitgenodigd voor de provinciale finale in mei. Het slot is de landelijke finale op de Nationale Voorleesdag in mei.

Meedoen:
Neem contact op met Annette Janssen, tel. 073-6802955 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten
Kijk op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

DSC 3125