Maand van het Schrijven

Schrijfambities? Hou september dan vrij in je agenda!
In Nederland dromen honderdduizenden amateurschrijvers van literaire faam. Toch krijgt slechts een enkeling zijn werk daadwerkelijk gepubliceerd bij een gerenommeerde uitgeverij. De bieb en Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SM's) dopen september daarom tot Maand van het Schrijven en presenteren een programmareeks vol literaire workshops, lezingen en meer. Deelnemers weten zo hun kansen op een literaire doorbraak flink te vergroten.

Een selectie:

De bekende journalist en radiomaker Jan Donkers verzorgt een exclusieve masterclass 'Reisverhalen schrijven'.

Er zijn workshops over personages, presenteren, poëzie en korte verhalen, verzorgd door o.a. Ivo Victoria en Sanneke van Hassel.

Annemie Jans, werkzaam bij uitgeverij De Geus, toont een unieke blik achter de schermen van de grootste literaire uitgeverij van het Zuiden. Zij geeft tips om op te vallen tussen al die ingezonden manuscripten en behandelt alle do's & dont's voor een beginnende auteurs.

Jonge succesvolle auteurs presenteren tijdens 'Proefschrift!' nieuw werk en vertellen over het schrijfproces.

Gedurende de maand kan jong en oud op zondag laagdrempelig zelf (dicht)kunst maken tijdens de inloopworskop in SM's.

De Schrijfwerkplaats verleent EHBO aan gemankeerde teksten.

De Maand van het Schrijven is een initiatief van Bibliotheek 's-Hertogenbosch en heeft tot doel om amateurschrijvers te stimuleren in hun ontwikkeling naar een professioneel schrijverschap. In 2014 vindt 'De Maand' voor de vierde keer plaats.

Bekijk het complete programma