100 jaar BiEB

100 jaar BiEB = 100 uur feest

omslag programmaboekje 200

Als je jarig bent, vier je feest. En als je ook nog eens 100 jaar wordt, is dat reden om flink uit te pakken!
Bibliotheek ’s-Hertogenbosch viert haar 100-jarig bestaan met 100 uur feest. In die 100 uur, van woensdag 4 november tot en met zondag 8 november, zijn er bijzondere activiteiten. Ze bieden vermaak, inspiratie en verwondering voor jong en oud, voor leden en niet-leden, voor Bosschenaren en andere geïnteresseerden. Kortom: een zeer gevarieerd programma met voor ieder wat moois.

De lijst met activiteiten is lang. Honderd uur is dan ook niet niks. Een kleine opsomming: de Culturele Apotheek, een poëzie-escribano, een literaire tatoeëerder en poëtische waarzegster, folded book art, lezingen, een sneltekenaar, een debat over de toekomst van de bibliotheek en verschillende ludieke acts passeren de revue. Voor kinderen zijn er speciale voorleesochtenden, ze kunnen een kunstwerk van boeken maken, het poppentheater bekijken of naar de meet en greet met niemand minder dan Dikke Dik komen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk - een cadeautje van de bieb. Haal het programmaboekje in de bibliotheek
of kijk op onze pagina Feest - 100 jaar bieb

vlaggetjeslijnOns jubileum vieren we in beide stadsBiEBs ook met speciale acties

• Speur bijvoorbeeld mee naar gouden boekenleggers die we in stadsBiEB Centrum en Rosmalen tussen de boeken verstoppen. Vind een boekenlegger, maak er een grappige/bijzondere foto van en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.facebook.com/BibliotheekDenBosch. Maak kans op mooie prijzen, zoals een gratis jaarabonnement en een feestelijke traktatie.
  • Voor kinderen is er in beide jeugdbiebs een speurtocht en kleurwedstrijd waarmee leuke (en lekkere) prijzen te winnen zijn. Meedoen met de kleurplatenwedstrijd kan tot 30 november.
  • Lid worden van de bieb? Bij het afsluiten van een jaarabonnement in de hele maand november, krijgt u 100 dagen gratis. Kijk op de website voor alle voorwaarden.
  • Tijdens de hele feestperiode betaalt u geen vervolgleengeld bij het inleveren (let op: vorderingen die uitstaan bij een incassobureau zijn uitgezonderd).
  • Lunchroom Bon Appetit heeft tijdens de feestperiode speciale aanbiedingen: Zo bestelt u een kopje koffie/thee voor slechts 100 cent, is er voor de kinderen een glaasje ranja met kindercakeje voor 100 cent en voor maar € 3,- heeft u een mosterdsoepje met zalm en lekker brood.

Lees hier alles over de jubileumacties

omslag boek 200

Jubileumboek '100 jaar BiEB, Vooruit naar vroeger'

Vanwege ons jubileum brengen we het prachtige boek ´100 jaar BiEB, vooruit naar vroeger´ uit, geschreven door Denise de Costa. Maandag 2 november wordt het boek gepresenteerd tijdens een officiële bijeenkomst voor genodigden die de feestweek van de BiEB inluidt.

In het boek wordt de geschiedenis aan de hand van vijf tijdperiodes uitvoerig beschreven. Van de oprichting van de Openbare Leeszaal en Boekerij der R.K. Leergangen op de Bossche Markt tot en met het grootste culturele centrum van de stad dat de BiEB vandaag de dag is. Het 125 pagina’s tellende boek is een aaneenschakeling van uniek beeldmateriaal, terugblikken, historische feitjes en bijzondere mijlpalen.
Het boek kost € 5,- en is na 2 november verkrijgbaar bij stadsBiEBs Centrum en Rosmalen, bij Boekhandel Adr. Heinen en bij Kantoorboekhandel Van Dijk en Van Hees.