Craft Your Heritage!

 

Overal ter wereld verliezen mensen hun erfgoed door conflict of natuurrampen. Gelukkig werken mensen ook overal ter wereld hard aan het redden en herstellen van hun erfgoed. 

De gamende historici en archeologen van stichting VALUE, bekend van o.a. RoMeincraft, begeleiden die bouwwerkzaamheden. We gaan niet alleen aan de slag met het digitaal nabouwen van de St. Jan, maar willen daarnaast ook graag in gesprek met je over jouw erfgoed. Wat bewaren we, waarom zou het verliezen van de St. Jan erg zijn, en hoe kunnen we dat voorkomen? Wat kunnen we doen om hier, maar ook in andere landen, eeuwenoude maar bedreigde gebouwen en culturele tradities te behouden? Daarnaast kan je de Minecraft St. Jan ook in Virtual Reality beleven! 

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR. Als het druk is kan het dus zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Er kunnen ook eigen laptops, waarop de nieuwste Minecraft (versie 1.13) geïnstalleerd is, meebouwen. 

Deze dag is leuk én leerzaam voor alle leeftijden!

De dag wordt ondersteund door het Prins Claus Fonds. Het Fonds, in samenwerking met (inter)nationale partners, organiseert in ‘s-Hertogenbosch een internationale training voor erfgoedredders. Zij leren om eerste hulp te bieden aan erfgoed dat beschadigd is om het zo te kunnen redden. Het Prins Claus Fonds is al sinds 2003 betrokken bij het redden van cultuur wereldwijd met het Cultural Emergency Response programma.