Human Library

Het was een hele mooie dag zondag met de Humkan Library in stadsbibliotheek 's-Hertogenbosch! Er zijn 84 gesprekken gevoerd met 16 'levende boeken'.

Met Human Library toveren we de bibliotheek om tot een plek waar je ‘levende boeken’ kunt lenen. In de Human Library lees je namelijk geen boeken, maar luister je naar verhalen van mensen en ga je in gesprek. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Onder anderen een non, vluchteling, moslima, dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Kan je je eigen vooroordeel opzij zetten?

Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen.

Martijn Bergsma maakte prachtige foto's, je kunt ze hier bekijken.