Voorleeslunch

Op 5 oktober vieren we in alle bibliotheekvestigingen en in een vijftal locaties van Van Neynsel de Nationale Voorleeslunch voor ouderen

Over de Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch vindt ieder jaar plaats op de eerste vrijdag in oktober, na de Nationale Ouderendag, en is gericht op ontmoeting en het delen van verhalen met elkaar. Het luisteren naar een mooi verhaal is ontspannend en vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook als je zelf niet meer kan lezen kan je door te luisteren toch genieten van verhalen.

Yvonne Keuls schreef 'Straatje'
Dit jaar schreef Yvonne Keuls het verhaal 'Straatje' speciaal voor de voorleeslunch. Een mooi onderwerp dat bij veel mensen herinneringen oproept; de straat waar je woonde was vroeger vaak je complete wereld. Het is daarom leuk om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan. Over het verhaal dat is voorgelezen, maar ook over andere zaken die ouderen bezighouden. Zo laten we zien hoe verbindend verhalen zijn. En dat alles onder het genot van een lekker hapje.

• 5okt 10bAfficheVoorleeslunch2018 2x3Waar kan je meedoen?
    In Bibliotheek Berlicum kunnen ouderen genieten van het verhaal dat wethouder Ed Mathijsen zal voorlezen. Daarna is er een gezellige lunch met medewerking van Den Durpsherd. Aanvang 11.30 uur.
  • Bibliotheek Sint-Michielsgestel heeft Gé van Berkel uitgenodigd om te komen voorlezen. Ook hier kunnen ouderen na het verhaal genieten van een heerlijke lunch die geheel wordt verzorgd door de Jumbo. Aanvang 11.30 uur.
  • In Bibliotheek Rosmalen en Bibliotheek 's-Hertogenbosch lezen vrijwilligers van VerhaalTijd het verhaal voor en zorgt Bon Appetit voor lekkere broodjes. Aanvang 12.00 uur.
  • Ook in Bibliotheek Boxtel lezen de vaste vrijwilligers het verhaal voor, AH Prins Hendrikstraat zorgt voor de lunch. Aanvang is 11.00 uur.
  • In Bibliotheek Vught wordt het verhaal door een vrijwilliger voorgelezen, de lunch wordt hier verzorgd door AH Marktveldpassage. Aanvang 11.00 uur

Aanmelden
Deelname aan de voorleeslunch in de bibliotheek is gratis, aanmelden kan via de kaartverkoop op onze website of telefonisch bij de betreffende bibliotheek.

Van Neynsel
Ook op vijf locaties van Van Neynsel:Greveling, Taling, Park Eemwijk, Antoniegaarde en Boswijk, kunnen bewoners genieten van het verhaal dat hier door vrijwilligers van de bibliotheek ten gehore wordt gebracht. Bij de lunch kunnen herinneringen aan de eigen straat met elkaar gedeeld worden.

Vaker zin in een goed verhaal?
De bibliotheken organiseren iedere 1e vrijdag van de maand om 11.00 uur VerhaalTijd, waarbij volwassenen onder het genot van een kopje koffie kunnen luisteren naar een boeiend verhaal.