Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2018 - Vrienden voor het lezen!

Waar ben je zonder je bestie, BFF, bloedbroeder of mattie? De Kinderboekenweek 2018 draait om Vriendschap! In en om de bibliotheek en de schoolBiEBs is er weer van alles te beleven. Kom erbij en maak vrienden voor het lezen! We vieren de Kinderboekenweek van 3 oktober t/m 14 oktober 2018.

kbw 2018 poster siep 290Van festival tot rapworkshop

Wat is vriendschap voor jou? Maak je weleens ruzie? Op zaterdag 6 oktober komt de interactieve muziektheatervoorstelling Vrienden door Dik en Dun naar bibliotheek Vught én naar Muzerije. De dag erna feest je samen met je beste vriend(in) in Perron-3 mee tijdens het Rosmalens Kinderboekenweekfestival. Er zijn voorstellingen van Charlotte Dematons (De Gele Ballon) en Tosca Menten (Dummie de Mummie). Stoere jongens en meisjes krijgen tijdens de Kinderboekenweek de kans om een eigen rap te schrijven én op te nemen in bibliotheek Berlicum (woensdag 3 oktober) en bibliotheek Boxtel (woensdag 10 oktober).

SchoolBiEBs in de Kinderboekenweek

Ook op de scholen besteedt de bibliotheek ruim aandacht aan de Kinderboekenweek. Zo zijn er workshops waarbij leerlingen de opdracht krijgen om een boek uit te kiezen voor hun vriend(in) en er een kaartje bij te schrijven. Ook gaan ze aan de slag met workshops creatief schrijven en poëzie. Samen met de leesconsulent ervaren kinderen hoeveel plezier je uit verhalen kunt halen! Bovendien kunnen klassen op bezoek komen op de bibliotheekvestigingen ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum.

Je leest hier alles over Kinderboekenweek