Foodmaand

 

November = Foodmaand in de bibliotheek

Nederland Leest met boekjes en koekjes

De Foodmaand trapt op 1 november af met Nederland Leest, dat dit jaar in het teken staat van Voeding. Het geschenkboek 'Je bent wat je leest' kan je vanaf 1 november ophalen bij alle vestigingen van de bibliotheek. Een heerlijk boekje met bijdragen van microbiologe Rosanne Hertzberger, culinair historica Charlotte Kleyn, schrijfster Marion Pauw, culinair columnist Joël Broekaert en Kok des Vaderlands Pierre Wind, die vanuit hun eigen expertise schrijven over eten en voeding. Het boek vormt een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

Naast het boekje delen we op 1 november ook een koekje uit… een heerlijk Bosch Quukske. Mogelijk gemaakt door de Broodspecialist.  

Rosanne Hertzberger en Marion Pauw te gast

Twee van de auteurs van het geschenkboek zijn in november te gast in de bibliotheek. Op donderdag 15 november vertelt Rosanne Hertzberger in de bibliotheek in Den Bosch over haar boek Ode aan de e-nummers. We kennen haar als gast bij Zomergasten en De Wereld Draait Door en van haar columns in het NRC.Met haar boek geeft Rosanne Hertzberger een opvallende tegenstem in de hedendaagse gezonde voedselindustrie. De huidige trend is een terugkeer naar grootmoeders keuken waar vers, simpel en onbespoten eten ambachtelijk werd klaargemaakt. Maar is dat echt beter voor je? En voor onze planeet?

Op maandag 19 november is schrijfster Marion Pauw te gast in bibliotheek Boxtel. De thrillerschrijfster kennen we van boeken als Drift, Daglicht, Jetset en Zondaarskind. Ze vertelt die avond uit en over eigen werk in relatie toe het thema voeding en gaat met het publiek in gesprek.
 
Food for Thought
Er is nog meer ‘food for thought' in november. Op 20 november gaat de Tegenlicht Meetup over Voedselpioniers. En op 23 november sluiten we af met Food Works Friday, een inspirerende voedselontdekkingsreis samen met de Transfarmers. Voor de jeugd staat er op 17 en 21 november een Mad Science op het menu met als thema: Smakelijke smaken. 

Eten om te delen

Gedurende de hele maand heeft bibliotheeklunchroom Bon Appetit als special een broodje-om-te-delen en krijg je 50% korting op je tweede stukje worteltaart. 

Meer weten? Kijk ook eens op onze inspiratiepagina