Mantelzorg

 

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Op de Dag van de Mantelzorg is er volop aandacht voor hen. Want mantelzorg kan je veel moois brengen, maar het kan ook zo intensief zijn. Presentatrice Chazia Mourali schreef er een boek over 'Het einde voor beginners' en praat erover met Akkie de Rouw van Divers.

Ruim 15 jaar nadat de moeder van Chazia Mourali is behandeld voor borstkanker, blijkt de ziekte te zijn uitgezaaid naar de lever: een doodvonnis. Ze neemt de zorg  voor haar moeder op zich en vertelt op zaterdag 10 november -de dag van de mantelzorg- over de intensiteit en de balans tussen werk, gezin, tijd voor jezelf en de zorg voor haar moeder.  

Chazia wordt geïnterviewd door Akkie de Rouw, coördinator Steunpunt Mantelzorg. Samen houden ze een indringend pleidooi voor integrale levensondersteuning aan ongeneeslijk zieke patiënten. Artsen zeggen dat ze de ‘kwaliteit van leven’ van patiënten belangrijk vinden. Maar weten ze precies wat dat inhoudt? Daarnaast geeft Mourali praktische adviezen om het leven mooi en betekenisvol af te ronden. 

Dit is een must see voor alle mantelzorgers en professionals in de zorg!

Dag van de Mantelzorg - Zaterdag 10 november 2018 om 14.30 - 16.30 uur in Bibliotheek 's-Hertogenbosch. Toegang is vrij