Expositie ZEE

Expositie ZEE, door Pieter van Sleeuwen

Voormalig huisarts Pieter van Sleeuwen reisde in 2017 langs de Oostzeekust, van Helsinki tot Hamburg. In de zomer van 2018 verbleef hij enkele dagen aan zee in Domburg. Het bijzondere noordelijke licht van de Oostzee en het speciale licht van de Zeeuwse kust inspireerden hem tot de expositie ZEE.
De expositie is in januari en februari te zien in bibliotheek Rosmalen tijdens openingsuren, de toegang is vrij.

Pieter van Sleeuwen begon in 1999 met schilderen. Hij is autodidact en sinds januari 2017, na zijn pensionering als huisarts is hij fulltime beeldend kunstenaar. Hij schildert in zijn eigen atelier in de voormalige verpleegstersflat De Bloemenkamp, aan de Zuid-Willemsvaart in ’s-Hertogenbosch.

Pieter werkt op het grensvlak van realisme en abstractie en probeert doorweglating van details de essentie van het beeld te pakken. Zo komt hij vaak uit op vlakken, kleuren en lijnen. Hierbij is het eindresultaat vaak meer een verbeelding van een gevoel, dan van de werkelijkheid zelf. Hij schildert met name landschappen en haalt zijn inspiratie zowel uit zijn directe omgeving - de Gement, het Bossche Broek - als uit zijn reizen.

Meer informatie vind je ook op www.pietervansleeuwen.nl.

Onderstaand gedicht van Toon Hermans geeft mooi weer hoe Pieter’s werk tot stand komt:

Zee
Ik wil alleen zijn met de zee,
ik wil alleen zijn met het strand,
ik wil mijn ziel wat laten varen,
niet mijn lijf en mijn verstand.

Ik wil gewoon een beetje dromen
rond de dingen die ik voel
en de zee, ik weet het zeker,
dat ze weet wat ik bedoel.