Taalheld Wim Sabel

Jarenlang wist Wim Sabel te verbergen dat hij niet goed kon lezen en schrijven. Nu is de Bosschenaar gekozen tot Brabantse Taalheld van 2018. Daarmee willen we hem graag feliciteren!

Wim heeft nooit leren lezen en schrijven. Toch wist hij een baan als loodgieter te krijgen.Toen hij na zijn vijftigste werkloos werd, kwam hij via het UWV bij ABC Leer Mee terecht. Daar ging hij op taalles. "Ik wilde graag iets meer betekenen voor de maatschappij en voor mijzelf."  Dat is gelukt. Nu is hij taalambassadeur en ervaringsdeskundige voor laaggeletterden. In oktober nam Wim Sabel deel aan de Human Library in de bibliotheek.

Tijdens het jaarlijkse Taalheldenfeest in de Muzerije is Wim gekozen tot Brabantse Taalheld van 2018 voor zijn werk als ambassadeur bij Stichting ABC Noord-Brabant en Stichting Lezen & Schrijven. Hij kreeg de prijs uitgereikt door gedeputeerde Swinkels.

Sabel was enthousiast over zijn nominatie: ,,Ik vind het leuk, het laat je zien dat je toch belangrijk bent.'' De mensen die hem voor de prijs nomineerden gaven hem de bijnaam 'De Ultieme Cursist', omdat hij écht overal zijn steentje probeert bij te dragen.

Lees meer over Wim Sabel

Nationale Taalheld 2018
In januari maakt Wim Sabel als Brabantse winnaar ook nog kans op de prijs van Nationale Taalheld 2018, die zal worden uitgereikt door prinses Laurentien. Wil je ook stemmen op Wim Sabel?

Stemmen voor de taalheldenprijs kan je hier

Bekijk ook het filmpje Dromen van Taalhelden