Met aandacht

 

Aandacht is in januari het thema van de Maand van de Spiritualiteit en we hebben weer een mooi programma.

Aandacht
Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin voortdurend allerlei zaken je aandacht vragen. Wanneer had je nog echt aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen? Hebben we niet allemaal behoefte aan  inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk? 

En niet voor niets zijn spirituele boeken en activiteiten over aandacht als thema zo populair, of je het nu mindfulness, meditatie of simpelweg focus noemt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.

Stine Jensen schrijft essay Eerste liefde
23jan stine jensen 2x2Stine Jensen schreef het essay Eerste Liefde speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit, want "alles begint, staat of valt met aandacht".

Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘we moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze is onder andere bekend van het boek Echte vrienden. Binnenkort is zij weer op tv te zien met Stine boekt sterren, waarin zij als een echte boekenwurm met BN’ers in gesprek gaat over boeken. 

Te doen
Stine Jensen is op 23 januari onze gast. dan gaat ze met Mijke Pol en het publiek in gesprek over 'Eerste liefde'. Dat belooft een mooie avond te worden. Ben jij erbij?

Je kunt je verder verdiepen in het thema, want er is meer te doen. Bekijk al onze activiteiten in de Maand van de Spiritualiteit.

Meer lezen
Wil je je verder verdiepen n het thema, in je eigen tempo en op een moment dat je er tijd voor hebt? We hebben een mooie selectie uit onze collectie.

Boeken bij de Maand van de Spiritualiteit 2019