Week van de Leesclub

 

Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste landelijke Week van de Leesclub plaats.

Boeken bieden stof tot praten. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al ontdekt. Met anderen van gedachten wisselen over boeken is leerzaam en verrijkend. Daarnaast brengt een leesclub ontmoetingen tussen mensen tot stand. Kortom: in een leesclub lees je méér en een leesclub vergroot je wereld. 

Een leesclub is een goede stimulans om aan het lezen te komen. Leesclubs zijn er in allerlei vormen, voor mensen met veel leeservaring en voor mensen voor wie lezen moeilijk is. Van clubs die zich bezighouden met moderne literatuur, thrillers of jeugdboeken tot groepen die boeken over geschiedenis of filosofie lezen. De deelnemers variëren van jeugdige boekenfans tot lettervreters op leeftijd. 

Activiteiten

Op 28 januari gaat Jannie Regnerus met lezers in gesprek over haar boek 'Nachtschrijver'  dat door dit jaar zo'n 80 leesclubs wordt gelezen. GAAT NIET DOOR

Heb je interesse voor deelname aan een leesclub, dan organiseert Senia in deze week startbijeenkomsten voor diverse leesgroepen:

28 januari: Nederlandse literatuur in Rosmalen

1 februari: Kunstgeschiedenis in 's-Hertogenbosch

1 februari: Literaire klassiekers in Vught

Wist je dat in  's-Hertogenbosch ook leesgroep Makkelijk Lezen voor volwassenen is? Hier kan je op een fijne manier oefenen met de Nederlandse taal.  

Organisatie

Doel van deze campagne is het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. De Week van de Leesclub is een initiatief van de drie leescluborganisaties in Nederland, drie bibliotheekorganisaties, de website Hebban.nl en het magazine Boekenpost.