Vught Beste Bieb?!

Vught is genomineerd voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’. Help Vught winnen. Stem nu op www.bestebieb.nl

Burgemeester opent stemperiode

Op vrijdag 1 maart geeft burgemeester Roderick van de Mortel in DePetrus om 10.00 uur het startsein voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Met zijn stem is de verkiezing Beste Bibliotheek officieel geopend en strijdt Bibliotheek Vught voor deze titel. We nemen het op tegen de bibliotheken van Deventer, Dongen, Harderwijk, Leeuwarden en Losser.

Elke stem telt

In maart kan jij stemmen, als bezoeker van DePetrus en als lid/bezoeker van Babel bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o. De hele maand maart kan je je stem uitbrengen op Bibliotheek Vught. Op dinsdag 16 april wordt de winnaar bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam. Jury en publiek tellen allebei voor 50% in het eindoordeel .

De wedstrijd

De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Bibliotheekblad, het vakblad voor mensen die werkzaam zijn in de bibliotheekwereld. Daarmee laten we zien dat Nederland aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken heeft die het waard zijn om in stand te houden. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury en door stemmen van het publiek. Want de gebruiker van de bibliotheek én de inwoners maken bibliotheek Vught tot de beste van Nederland!

Wat maakt een Bibliotheek ‘De Beste’?

De ‘Beste bibliotheek’-wedstrijd gaat niet over het gebouw (het helpt natuurlijk wel). Het gaat er om hoe goed je als bibliotheek bent in het:

• ter beschikking stellen van kennis en informatie
  • bieden van mogelijkheden voor ontwikkeling en educatie
  • bevorderen van het lezen en het laten kennismaken met literatuur
  • organiseren van ontmoeting en debatlaten
  • kennismaken met kunst en cultuur

Belangrijk vindt de jury ook dat de bibliotheek midden in de lokale samenleving staat en dat ze haar leden en bezoekers veel meer dan alleen boeken biedt. Maatschappelijke ondersteuning, educatieve projecten en een aangename verblijfsruimte zijn minstens zo belangrijk

Stem nu op www.bestebieb.nl