Bossche sferen

Bossche Sferen - Een nieuw land, een nieuwe taal en een nieuwe cultuur

De afgelopen jaren is er een grote stroom vluchtelingen uit met name Syrië en Eritrea naar ons land gekomen. Ongeveer 300 van hen zijn in ’s-Hertogenbosch opgevangen en bouwen hier een nieuw bestaan op. Dit is niet altijd gemakkelijk.

Met het project Bossche Sferen helpt Weener XL in samenwerking met lokale organisaties deze nieuwe Bosschenaren om hun weg en plekje te vinden in de Bossche samenleving. Dit doen we door de negen sferen die de samenleving kent te bezoeken. We bezoeken o.a. openbare instellingen, theaters, musea, scholen, sportclubs en religieuze gebouwen. Binnen deze gebouwen brengen we een gesprek tot stand tussen de nieuwkomers en Bosschenaren.

Help je mee?

Wil je helpen nieuwkomers zich thuis te laten voelen? Praat dan met ons mee! Als Bosschenaar speel je een belangrijke rol bij de integratie van een nieuwkomer. Want wie kan een nieuwkomer nu beter wegwijs maken in ’s-Hertogenbosch dan een Bosschenaar?

Iedereen is welkom en meedoen aan een gesprek vraagt geen voorbereiding. We praten met elkaar over de regels, normen en waarden in Nederland. Je kunt aan één gesprek meedoen of aan meerdere gesprekken.

Met het project Bossche Sferen helpen de gemeente ’s-Hertogenbosch en Weener XL deze vergunninghouders mee te doen in de samenleving. Want in de praktijk blijkt het voor hen nogal eens lastig om de weg goed te vinden. Uiteindelijk helpt het project ook bij het vinden van werk en het leren van de taal.

Meer informatie vind je op bosschesferen.nl