75 jaar vrijheid

  

Horen, zien… en niet zwijgen

Er staat iets bijzonders te gebeuren bij Babel. Op zondag 27 oktober is het precies 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch bevrijd is. In de avond en nacht voorafgaand aan deze historische dag laten we het licht aan. Letterlijk. Daarmee maken we een symbolische vuist tegen de avondklok die in de oorlog was ingevoerd. Het is een eerbetoon aan de directeur van de bibliotheek in de oorlogsjaren, die in verzet kwam tegen de rassenscheiding. In plaats van een bord ‘Verboden voor Joden’ plaatste hij een bord ‘Toegang alleen voor leden’ en wist zo nog lange tijd ook de Joodse leden binnen te laten.

Avond en nachtprogramma

We horen, we zien… en we zwijgen niet! Deze drie thema’s lopen als een rode draad door het uitgebreide en inspirerende programma. Luister ademloos naar boeiende verhalen tijdens lezingen en in podcasts, ga op ontdekkingstocht in de escaperoom, geniet van muzikale optredens, volg unieke workshops, kijk mooie films of snuffel in de speciaal gevulde boekenhoeken.

Natuurlijk is er tijdens het evenement van alles te ontdekken over de bevrijding van ’s-Hertogenbosch 75 jaar geleden. Maar we zetten je ook een beetje aan het denken: hoe ziet onderdrukking er tegenwoordig uit? Welke lichtpuntjes kunnen we gebruiken? En hoe zorgen we samen voor een vrij gevoel? Wat betekent vrijheid voor jou? Een slinger met vrijheidsboodschappen hangen we vervolgens door de bibliotheek als feestelijke vuist tegen onderdrukking.

Lees meer over de diverse activiteiten

Blokkenschema

Programma avond 

Programma nacht

Een unieke plek om ’s ochtends wakker te worden

Misschien wel het meest bijzondere deel van het programma is de nacht. Op zelf meegebrachte veld- of luchtbedden kunnen 75 bezoekers voor één keer blijven slapen tussen de boeken. Een unieke ervaring, die extra speciaal is als je die samen met familie beleeft. Natuurlijk laten we de slaapgasten niet zonder ontbijt weer vertrekken. Terwijl we met elkaar eten, kun je luisteren naar een laatste verhaal over de ultieme vrijheid.

Kortom: deze bijzondere avond en nacht wil je meemaken! Bestel snel je tickets, want het aantal bedden dat in de bibliotheek kan staan is beperkt.

Tijden

Avondprogramma 18:30 – 00:00 uur en nachtprogramma 00:00 – 10:00 uur, incl. ontbijt.
Het nachtprogramma kan je alleen boeken in combinatie met het avondprogramma, bestel hiervoor het combiticket. Jeugd t/m 16 jaar alleen samen met een volwassene.
Tickets aan de deur zijn alleen voor het avondprogramma te krijgen en kosten: € 10,- voor iedereen, kind en volwassene.

Naar de kaartverkoop