Nederland Leest

 

Winterbloei van Jan Wolkers is in november het geschenkboek van Nederland Leest.

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht in de bundel Winterbloei. De verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft op haar eigen luchtige wijze stof tot nadenken bij dagelijkse, duurzame dilemma’s. Het voorwoord is van Ronald Giphart.

De natuur als inspiratiebron

Karina Wolkers: “Niets is zo mooi als een tuin in de winter. Als het dan rijp gevroren of gesneeuwd heeft en alle stengels, takken en takjes bedekt zijn met een laagje wit die helder afsteken tegen de grijze lucht, dan heb je een tweede bloei in zwart en wit; een wintertuin in Winterbloei. Jan Wolkers’ leven en werk waren onlosmakelijk met de natuur verbonden. Deze bloemlezing weerspiegelt zijn intense liefde voor alles wat leeft en groeit en zijn bezorgdheid over de teloorgang van de natuur.”

Week van de Duurzaamheid

Samen met het IVN organiseert Babel van 3 t/m 10 november een reeks van activiteiten rondom duurzaamheid, met excursies, lezingen, een fotowedstrijd en een tentoonstelling van IVN.
In Sint-Michielsgestel laat de Natuurgroep Gestel je de mooiste groene plekken verkennen.

Week van de Duurzaamheid

Groen Gestel

Duurzaamheid in Boxtel 

'Winterbloei' is in november gratis af te halen bij alle bibliotheken van Babel (zolang de voorraad strekt)