Voorleesdagen 2019

 

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboekstaat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.  Op woensdagochtend 23 januari 2019 landelijk starten we weer met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Te doen
In alle vestigingen vieren we de voorleesdagen met een heerlijk ontbijtje, workshops en voorstellingen. Wil je meedoen met het Voorleesontbijt of een van de andere activiteiten?

Bekijk hier het programma

nvld hvh bEen Huis voor Harry - Leo Timmers
Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. 
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Een origineel boek, om vaak te bekijken.

Dit boek lenen

Filmpje
We hebben een superleuk inspiratiefilmpje over hoe je dit boek kunt voorlezen, met onze leesconsulente Yannick

Prentenboek Top Tien
Naast dit boek zijn er voor de Prentenboek TopTien negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2017. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari, krijgen deze tien boeken extra aandacht.

Bekijk de prentenboeken top tien

 

nvld pb top 10