Doe mee met de VoorleesExpress

 

In september gaat de VoorleesExpress van start. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. 20 weken lang komt een vrijwilliger bij hen thuis voorlezen en taalspelletjes spelen en samen met de ouders werken aan taal en leesplezier. 

Waarom is het belangrijk?
We willen alle kinderen graag gelijke kansen geven op school en later bij het vinden van een baan. Een goede taalvaardigheid is hiervoor belangrijk. toch heeft zo’n 15% van de jongeren in Nederland een taalachterstand en moeite met het begrijpen van hun schoolboeken. Daarom willen we taalontwikkeling stimuleren bij jonge kinderen

Wat is het effect?
Een stimulerende thuisomgeving heeft zichtbaar effect op de prestaties van kinderen. Kinderen die meedoen met de VoorleesExpress scoren beter op verhaalbegrip. Ouders die meedoen met de VoorleesExpress gaan vaker zelf voorlezen. Kinderen groeien bovendien in concentratie, zelfvertrouwen, gaan meer praten en hebben meer plezier in (voor)lezen.

Word vrijwilliger
Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar je echt het verschil kunt maken? Als vrijwilliger ga je 20 weken lang bij een kind thuis voorlezen, taalspelletjes spelen en samen met de ouders werken aan taal en leesplezier. Je laat kinderen en hun ouders kennismaken met interactief voorlezen, boeken en verhalen. Samen kijk je hoe het voorlezen een vast plekje kan krijgen in hun gezin. Natuurlijk krijg je een training en word je begeleid.

Contact
Meer over de VoorleesExpress en aanmelden lees je op https://voorleesexpress.nl/locatie/denbosch.

Babel ‘s-Hertogenbosch
De VoorleesExpress is een landelijke activiteit en wordt in de gemeente ’s-Hertogenbosch (’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland, Vinkel, Empel, Engelen) uitgevoerd door Babel 's-Hertogenbosch.