De Geheugenbibliotheek

Geheugenbibliotheek in DePetrus; Alles rondom dementie en geheugenproblematiek

De Geheugenbibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met lichte dementie, hun mantelzorgers en familieleden en iedereen die meer wil weten over geheugenproblematiek.  Je kunt er op ieder gewenst moment boeken en spelmaterialen lenen en daarnaast zijn er vanaf 29 juni op dinsdagmiddag en vrijdagochtend vrijwilligers aanwezig die je gericht verder kunnen helpen of die gewoon een luisterend oor kunnen bieden.

De collectie bestaat uit:

- informatieve boeken over Alzheimer en dementie

- herinneringsboeken, dvd’s en spelmateriaal om samen verhalen over vroeger op te halen

- folders met betrekking tot dementie

- herinneringskoffers met divers materiaal rondom een bepaald thema

- romans over Alzheimer en dementie

- jeugdboeken om voor (klein)kinderen de ziekte inzichtelijk te maken

De Geheugenbibliotheek is een samenwerking met Welzijn Vught en dient tevens als informatiepunt voor een onderdeel van de Sociale Kaart van Vught; een project waarbij verschillende partijen samenwerken rondom thema’s als opvoeden, zorg & gezondheid en ouderen. Binnen de Geheugenbibliotheek wordt advies verstrekt aan ouderen als het gaat om bijvoorbeeld ontmoeting, activiteit, samen eten en vervoer voor ouderen.

Geheugenbibliotheek
Dagelijks geopend tijdens openingstijden DePetrus
Vrijwilligers aanwezig op: dinsdag van 14.00 – 17.00 uur en vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

Bibliotheek Vught (DePetrus)