Passend lezen - Lezen op jouw manier


passend lezen banner 6x2

Lezen op jouw manier
Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman, terug in de tijd met een boek over geschiedenis. Een boek laat je genieten. Ook als je minder of niet goed ziet of dyslectisch bent. Want een goed verhaal zit tussen je oren. 
Daarom is er iets nieuws: audiolezen: 45.000 gesproken boeken in diverse genres die je via streaming kunt beluisteren. Van roman, detective of jeugdboek tot actuele titels, exclusief voor biebleden met een leesbeperking.

Wat is het?
Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan. In de bieb kun je al gesproken boeken op Daisy Cd lenen. Nieuw is nu de mogelijkheid om gesproken boeken online via streaming te beluisteren.

Hoe werkt het?
Leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos en heel eenvoudig gebruik maken van de gesproken boeken. Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje via de bestelknop. Op het plankje passen max. 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt. Ben je nog geen lid van de bilbiotheek kom dan langs bij een van de stadsbiebs.

Verklaring leesbeperking
Om gebruik te maken van de gesproken boeken, moet je bij het inschrijven op de website aangeven dat je een verklaring leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. 

Boeken beluisteren
Je kunt de boeken beluisteren via streaming, hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig. De boeken kan je afspelen op een pc, tablet of mobiele telefoon met de online player die je op de website vindt. Als je stopt met lezen onthoudt de player waar je bent gebleven en lees je de volgende keer vanaf dat punt weer verder.

Vertel het door
Ken je iemand die een leesbeperking heeft? Wellicht is passend lezen ook iets voor haar/hem. Vertel het door.

Meer informatie
Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen voor meer informatie en aanmelden. Nog vragen? Bel dan naar klantcontact van Biblioservice Passend Lezen via 070 3381500.