Welkom in het Taalhuis

taalhuis gratis taalles abc leer mee 800

Welkom in het Taalhuis

Taal is altijd belangrijk. Voor iedereen. Als je de taal kent, kun je meer zelf doen. Je voelt je beter. Dat is belangrijk voor je contact met andere mensen en voor het maken van plannen. Wil jij ook meer doen met taal?

Het Taalhuis is een goede plek om te oefenen met taal en met de computer. Het Taalhuis is er voor iedereen vanaf 18 jaar.
Voor deelnemers die zelf leren en voor taalvrijwilligers.

Je vindt het Taalhuis in Stadsbieb Centrum aan de Hinthamerstraat in Den Bosch. Je bent altijd welkom in het Taalhuis als de bieb open is. De toegang is vrij, je hoeft geen lid van de bieb te zijn.

In Bibliotheken Boxtel en Vught is een Taalpunt voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren en oefenen. Het Taalpunt is gratis en vrij toegankelijk tijdens openingstijden! Medewerkers helpen u graag op werkdagen tussen 14.00 en 18.00 uur.

Taalhuis

Spreektaal - samen Nederlands praten

Spreektaal deelnemers 290

Voor iedereen die Nederlands begrijpt en vaker Nederlands wil spreken. In een kleine groep praat je elke week met elkaar. Over wat belangrijk voor ons is. Familie, werk, eten, kinderen of een artikel uit de krant. Meedoen met Spreektaal

Leesgroep Makkelijk lezen

leesgroep makkelijk lezen

Op een leuke manier taal oefenen, nieuwe woorden leren, praten over het boek, je mening geven. Doe mee met de leesgroep Makkelijk lezen, elke donderdagochtend  10.00 - 11.30 uur in bibliotheek 's-Hertogenbosch. 

Taalhuis voor vrijwilligers

taalhuis vrijwilliger

Het Taalhuis kun je gebruiken voor informatie en ontmoeting. Het is een fijne plek waar je samen met je deelnemer kan studeren, praten en oefenen.  
Lees meer 

Taalhuis voor deelnemers

taalhuis 290

Wil je zelf de krant lezen? Formulieren invullen? Je kinderen voorlezen? Het Taalhuis is een rustige plek. Er staan veel boeken. En er zijn computers om te oefenen met taal.
Lees meer

Het Bossche Taalnetwerk - Partners

In 's-Hertogenbosch wonen ongeveer 13.000 mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving. Zowel allochtonen als autochtonen maken deel uit van deze groep. In een samenleving die steeds meer – digitale - taalvaardigheid verlangt van burgers is ongeletterdheid niet alleen een persoonlijk maar ook een maatschappelijk probleem. De partners van het Bossche Taalnetwerk komen dan ook uit verschillende geledingen: gemeente, onderwijs, cultuur en welzijn. Zij ondertekenden begin 2013 een convenant. Daarin spraken ze af dat ze, vanuit de organisatie die zij vertegenwoordigen, helpen geletterdheid onder inwoners van de gemeente ‘s- Hertogenbosch te bevorderen.

Interesse?
Werk je bij een bedrijf dat laaggeletterde personeelsleden of cliënten heeft of kun je vakkennis en expertise bijdragen aan het Bossche Taalnetwerk? Wees welkom en neem contact op met één van de partners.

KW1c logo 70logo farent 40logo gemeente db 45babel logo 40 logo gilde 100logo vluchtelingenwerk 50b

logo abc leer mee 50b logo jbz 100  logo st lezen en schrijven 60  logo sagenn 60   uwv logo